Information från Jordbruksverket

Ny distriktsveterinärstation

i Falköping

Den 1 november blir två privata veterinärer i Falköping åter distriktsveterinärer i Jordbruksverkets regi. Distriktsveterinärorganisationen i Sverige får därmed sin 79:e station. Stationerna är utspridda över landet, från Sjöbo i söder till Kiruna i norr.

Arne Mustonen och Göran Tilosius, som idag bedriver privat veterinärpraktik i Falköping, kommer att arbeta vid stationen.

Sedan den 1 september har Jordbruksverket inrättat en särskild DV-enhet för landets ca 240 distriktsveterinärer. Enheten, som lyder direkt under verkets generaldirektör Svante Englund, ska bland annat satsa hårt på förebyggande djursjukvård och på ökad kompetens för distriktsveterinärerna. Björn Sederblad, tidigare vd för Kronobergs-Blekinge husdjursförening, har utsetts till enhetschef.

-Vi är mycket nöjda med att vi snabbt har kommit överens med veterinärerna i Falköping och vi ser stora möjligheter för stationen i framtiden, säger Björn Sederblad. Den ligger i ett djurrikt område och vi kan erbjuda bra service och dygnet-runt-jour.

Kontaktperson: Björn Sederblad, chef för DV-enheten, tel 070-687 57 94

© Jordbruksverket 1997, senast ändrad 1997-09-16.

Ansvarig för sidan: Informationsenheten