Gå till nästa tabell
2. Produktion av
ekologiska mjölkprodukter vid mejeri
2. Production of organic dairy products at dairies
|
Kvantitet,
1 000 ton
Quantity, 1000 tonnes
|
Andel ekologiska mjölkprodukter
Organic share of total production
|
|
2014
|
2015
|
2016
|
2017
|
2018
|
2014
|
2015
|
2016
|
2017
|
2018
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konsumtionsmjölk
|
116,7
|
139,3
|
144,7
|
140,0
|
141,4
|
14,4 %
|
17,1 %
|
18,4 %
|
18,4 %
|
18,7 %
|
(Drinking milk)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Därav
fetthalt (Fat content)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
> 2,0 %
|
20,8
|
20,6
|
25,6
|
25,8
|
25,9
|
9,1 %
|
9,1 %
|
11,2 %
|
..
|
..
|
1,0 – 2,0 %
|
70,4
|
91,6
|
91,8
|
88,5
|
89,2
|
16,8 %
|
21,3 %
|
22,6 %
|
..
|
..
|
< 1,0 %
|
25,5
|
27,2
|
27,4
|
25,7
|
26,4
|
15,9 %
|
17,1 %
|
18,2 %
|
..
|
..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Syrade produkter
|
26,3
|
36,4
|
27,4
|
26,0
|
25,9
|
10,7 %
|
14,8 %
|
11,3 %
|
10,9 %
|
11,3 %
|
(Acidified milk)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Därav fetthalt (Fat content)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
> 2,0 %
|
16,6
|
18,2
|
16,5
|
15,5
|
15,7
|
12,3 %
|
14,4 %
|
12,1 %
|
..
|
..
|
– 2,0 %
|
9,7
|
18,2
|
10,9
|
10,5
|
10,2
|
8,7 %
|
15,3 %
|
10,3 %
|
..
|
..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Grädde (Cream)
|
4,4
|
7,6
|
5,6
|
5,4
|
5,9
|
4,2 %
|
6,8 %
|
5,0 %
|
5,1 %
|
5,7 %
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ost (Cheese)
|
0,7
|
1,5
|
1,2
|
1,7
|
1,6
|
0,8 %
|
1,7 %
|
1,4 %
|
2,0 %
|
2,0 %
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smör (Butter)
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölkpulver (Milk powder)
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Anm. Källan är LRF Mjölk och Jordbruksverkets bearbetningar
fram till och med 2017, därefter baseras uppgifterna på Jordbruksverkets
insamling.
Source: LRF Dairy Sweden until year 2017. From 2018
and onwards the statistics is based on data collected by the Swedish Board of
Agriculture.
|