Gå till nästa tabell
9b. Totalkonsumtion av vissa varor, kg eller liter per
person och år
9b.
Total consumption of some products, kg or litre per head and year
|
1950
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2003
|
2004
|
2005 prel.
|
Använda befolkningstal
|
|
7 480
|
8 043
|
8 310
|
8 559
|
8 872
|
8 958
|
8 994
|
9 030
|
Kg per person och
år
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vetemjöl 1
|
59,0
|
50,9
|
45,4
|
47,0
|
51,7
|
59,6
|
57,1
|
52,5
|
50,2
|
Rågmjöl 1
|
20,6
|
15,3
|
11,3
|
12,3
|
10,0
|
8,3
|
7,6
|
7,5
|
10,2
|
Gryn och mjöl av ris
|
1,9
|
1,4
|
1,7
|
2,3
|
4,2
|
4,3
|
5,5
|
5,8
|
5,9
|
Gryn och mjöl av havre och korn m.m. 2
|
4,9
|
3,1
|
2,3
|
2,0
|
2,7
|
3,2
|
4,5
|
5,1
|
4,7
|
Summa mjöl och gryn
|
86,4
|
70,7
|
60,7
|
63,6
|
68,7
|
75,4
|
74,8
|
70,9
|
71,0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nötkött, vara med ben 3
|
14,1
|
15,0
|
16,8
|
16,9
|
16,5
|
22,6
|
25,2
|
25,4
|
25,6
|
Kalvkött, vara med ben 3
|
5,4
|
3,8
|
2,2
|
1,4
|
0,8
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Fårkött, vara med ben
|
0,4
|
0,3
|
0,5
|
0,6
|
0,8
|
0,9
|
1,1
|
1,0
|
1,2
|
Hästkött, vara med ben
|
1,8
|
1,9
|
0,9
|
0,4
|
0,4
|
0,3
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
Griskött, vara med ben
|
24,4
|
24,5
|
28,0
|
34,5
|
30,6
|
35,3
|
35,8
|
36,3
|
35,9
|
Renkött 4, vara med ben
|
0,2
|
0,3
|
0,3
|
0,2
|
0,3
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
Fjäderfäkött, urtagen vara
|
1,8
|
1,6
|
3,3
|
4,9
|
5,9
|
12,8
|
14,3
|
14,9
|
15,8
|
Kött av vilt 4, 5
|
0,5
|
0,7
|
0,8
|
2,4
|
2,8
|
2,1
|
2,1
|
2,0
|
2,0
|
Inälvor 4, 5
|
2,3
|
2,7
|
3,0
|
2,6
|
2,1
|
1,4
|
1,1
|
1,2
|
1,1
|
Summa kött
|
50,9
|
50,8
|
55,5
|
63,9
|
60,0
|
75,6
|
80,0
|
81,1
|
81,9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Fisk, färsk och fryst 5, 6
|
13,6
|
16,5
|
16,9
|
18,5
|
17,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Konserver och beredd fisk 5, 6
|
8,4
|
7,8
|
9,8
|
10,0
|
12,8
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Summa fisk 5, 6
|
22,0
|
24,3
|
26,7
|
28,5
|
30,2
|
..
|
..
|
..
|
..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Liter per person och år
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konsumtionsmjölk
7, 14
|
222,8
|
169,8
|
151,6
|
162,1
|
130,0
|
113,9
|
111,2
|
110,4
|
108,1
|
Syrade produkter
14
|
..
|
..
|
13,6
|
22,9
|
27,2
|
29,8
|
31,6
|
31,7
|
32,2
|
Kg per person och
år
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tjock grädde 8
|
2,0
|
3,5
|
4,2
|
5,3
|
6,5
|
7,1
|
6,5
|
6,2
|
6,2
|
Tunn grädde 8
|
4,7
|
2,7
|
2,5
|
2,6
|
2,6
|
3,7
|
3,7
|
3,8
|
3,7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ost (inkl.
margarinost)
|
7,0
|
7,4
|
9,3
|
14,1
|
16,5
|
16,8
|
17,8
|
18,0
|
17,9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Smör
|
13,9
|
9,7
|
5,5
|
3,6
|
2,4
|
1,4
|
1,5
|
1,5
|
1,4
|
Hushållsmargarin och
Bregott
|
7,6
|
12,2
|
15,0
|
15,7
|
11,8
|
8,7
|
6,5
|
5,7
|
5,8
|
Lättmargarin
|
-
|
-
|
-
|
1,9
|
4,3
|
5,0
|
4,2
|
4,4
|
4,8
|
Bagerimargarin
|
3,5
|
3,6
|
2,9
|
2,1
|
2,1
|
2,3
|
2,3
|
1,8
|
2,0
|
Bageri- och matolja 15
|
0,4
|
0,7
|
0,9
|
0,8
|
0,7
|
1,0
|
1,3
|
1,4
|
1,7
|
Konstister och kokosfett 14, 15
|
0,3
|
0,3
|
0,4
|
0,4
|
0,3
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
0,7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Ägg 4, 9
|
11,5
|
11,8
|
12,7
|
13,2
|
13,6
|
12,0
|
11,5
|
12,4
|
12,0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Färskpotatis, inkl. skalad potatis
|
86,8
|
68,8
|
64,9
|
60,4
|
47,1
|
47,1
|
43,4
|
45,7
|
Potatisinnehåll i
förädlade
produkter
|
3,0
|
15,5
|
18,7
|
23,2
|
36,5
|
36,5
|
40,2
|
37,9
|
Summa matpotatis
4
|
109,1
|
89,8
|
84,3
|
83,6
|
83,6
|
83,6
|
83,6
|
83,6
|
43,4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter, färska och frysta 5, 10
|
22,9
|
23,9
|
32,4
|
32,2
|
42,6
|
53,3
|
52,5
|
58,5
|
56,9
|
Köksväxter, beredda 5, 11, 12
|
3,8
|
4,6
|
7,1
|
8,5
|
12,4
|
12,5
|
14,8
|
15,0
|
13,8
|
Frukter och bär färska och frysta 4, 5, 10, 14
|
52,6
|
51,4
|
57,2
|
53,8
|
55,1
|
60,7
|
61,1
|
63,3
|
62,7
|
Frukter och bär, beredda 5, 11, 12, 13
|
6,0
|
12,7
|
25,7
|
29,3
|
35,2
|
34,7
|
42,8
|
40,3
|
37,2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap (vitsockervärde) 5
|
50,2
|
44,9
|
44,0
|
42,1
|
42,6
|
42,8
|
40,6
|
40,1
|
39,5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kaffe, rostat
|
4,4
|
8,0
|
10,8
|
9,6
|
9,0
|
7,0
|
7,5
|
7,9
|
7,7
|
Te
|
0,2
|
0,1
|
0,2
|
0,3
|
0,3
|
0,4
|
0,3
|
0,3
|
0,3
|
|