Gå till nästa tabell
13. Proteintillförsel 1960-2005, g per person och dag
13.
Supply of protein 1960-2005, g per head and day
|
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2003
|
2004
|
2005
prel.
|
2005
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
18
|
17
|
17
|
19
|
22
|
23
|
23
|
23
|
23
|
Kött och
köttvaror
|
17
|
19
|
23
|
21
|
27
|
29
|
30
|
30
|
29
|
Fisk, kräft- och
blötdjur 1
|
6
|
6
|
6
|
7
|
7
|
7
|
7
|
8
|
8
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
15
|
15
|
17
|
14
|
13
|
13
|
13
|
13
|
13
|
Grädde och
mjölkpulver
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
Ost
|
5
|
6
|
10
|
11
|
11
|
11
|
11
|
11
|
11
|
Ägg
|
3
|
3
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
Matfett 2
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
4
|
5
|
2
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
Frukt och bär
|
..
|
..
|
1
|
2
|
2
|
2
|
2
|
2
|
2
|
Potatis och
potatisprodukter
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Andra livsmedel 3
|
1
|
2
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
Malt- och läskedrycker
4
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
74
|
78
|
87
|
89
|
96
|
100
|
101
|
102
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
87
|
89
|
97
|
101
|
102
|
102
|
100
|