STATISTIK FRÅN |
JORDBRUKSVERKET | |||
Statistikrapport 2007:2 | |||
Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
15. Kolhydrattillförsel 1960-2005, g per person och dag 15.
Supply of carbohydrates 1960-2005, g per head and day
1 Inkl. konserver och andra beredningar. 2 Smör, Bregott och övrigt matfett. 3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass. 4 Inkl. starköl vars kolhydratinnehåll enligt äldre beräkningar (då energin från alkohol räknades som kolhydrater) utgör 0,4 g (1960), 1,3 g (1970) resp. 3,6 g (1980) och enligt nya beräkningar ca 1-1,7 g per person och dag 1980-91. 5 Exkl. starköl (se not 4). 6 Fr.o.m. 1995 ingår inte kostfibrer i kolhydratvärdet. |