Gå till nästa tabell
3a. Fisk, kräftdjur och blötdjur, miljoner kg
3a.
Fish, crustaceans and molluscs, million kg
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000 1
|
2003 1
|
2004 1
|
2005 1 prel
|
38
|
Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk 1
|
6,9
|
6,6
|
4,7
|
5,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
39
|
Torskfisk, hel,
styckad eller filead, färsk 1
|
26,1
|
15,5
|
9,0
|
9,5
|
..
|
..
|
..
|
..
|
40
|
Sillfisk, hel,
styckad eller filead, färsk 1
|
31,6
|
19,8
|
13,0
|
16,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
41
|
Laxfisk, hel, styckad
eller filead, färsk 1, 2
|
2,4
|
3,8
|
5,0
|
11,8
|
..
|
..
|
..
|
..
|
42
|
Annan,
saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk 1
|
8,5
|
4,5
|
2,5
|
2,7
|
..
|
..
|
..
|
..
|
43
|
Sötvattensfisk, hel,
styckad eller filead, färsk 1, 2
|
10,7
|
10,6
|
12,2
|
9,7
|
..
|
..
|
..
|
..
|
44
|
Summa färsk fisk 1
|
86,2
|
60,8
|
46,4
|
55,5
|
..
|
..
|
..
|
..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
45-48
|
Filead fryst fisk
|
8,5
|
19,2
|
20,1
|
22,8
|
17,0
|
22,1
|
23,8
|
27,5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
49-51
|
Saltad, kryddad,
torkad och rökt fisk
|
16,3
|
15,6
|
9,8
|
8,2
|
8,9
|
6,7
|
6,6
|
4,6
|
52
|
Kaviar och andra
beredningar av fiskrom
|
2,4
|
4,8
|
5,3
|
6,1
|
8,0
|
11,2
|
16,2
|
18,1
|
53
|
Sillkonserv
|
13,5
|
16,8
|
15,4
|
11,7
|
12,6
|
21,7
|
23,4
|
23,4
|
54
|
Fiskkonserver, andra
slag (exkl. kaviar och fiskbullar)
|
1,7
|
3,5
|
6,4
|
7,7
|
7,2
|
9,3
|
8,3
|
9,5
|
55-56
|
Fiskfiléer och
fiskpinnar, panerade, samt annan beredd fisk (färdiglagade fiskrätter, fiskbullar
m.m.)
|
3,0
|
9,8
|
19,6
|
23,6
|
28,6
|
24,6
|
25,1
|
28,3
|
57
|
Summa konserver
och beredd fisk
|
36,9
|
50,5
|
56,5
|
57,3
|
65,3
|
73,5
|
79,6
|
83,9
|
58
|
Kräft- och blötdjur,
färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver 1
|
3,0
|
6,2
|
11,7
|
13,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
59
|
Kräft- och blötdjur, beredda eller konserverade
|
2,0
|
6,5
|
6,7
|
9,9
|
13,9
|
16,6
|
16,6
|
18,6
|
|