Gå till nästa tabell
9a. Totalkonsumtion av vissa varor, miljoner kg eller
liter
9a.
Total consumption of some products, million kg or litres
|
1950
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt, miljoner kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vetemjöl1
|
413,9
|
381,0
|
365,5
|
390,5
|
442,6
|
528,5
|
454,4
|
429,3
|
446,1
|
Rågmjöl1
|
144,5
|
114,3
|
90,8
|
102,2
|
85,6
|
73,7
|
65,7
|
66,2
|
61,1
|
Gryn och mjöl av ris
|
13,5
|
10,2
|
13,7
|
19,2
|
35,7
|
38,4
|
55,1
|
56,5
|
52,6
|
Gryn och mjöl av havre och korn m.m.2
|
34,7
|
23,5
|
18,4
|
16,4
|
23,5
|
28,6
|
47,0
|
42,2
|
41,2
|
Summa mjöl och gryn
|
606,6
|
529,0
|
488,4
|
528,3
|
587,4
|
669,2
|
622,2
|
594,2
|
601,0
|
Nötkött, vara med ben3
|
99,3
|
112,4
|
135,1
|
140,7
|
141,0
|
200,1
|
241,2
|
248,0
|
242,9
|
Kalvkött, vara med ben3
|
38,1
|
28,1
|
17,3
|
11,4
|
7,1
|
..
|
..
|
..
|
|
Fårkött, vara med ben
|
2,8
|
1,9
|
4,4
|
5,4
|
6,6
|
8,3
|
13,3
|
14,6
|
15,0
|
Hästkött, vara med ben
|
12,5
|
14,4
|
7,0
|
3,5
|
3,2
|
2,3
|
1,5
|
1,7
|
1,5
|
Griskött, vara med ben
|
170,9
|
183,2
|
225,5
|
286,9
|
262,0
|
313,6
|
346,7
|
352,3
|
341,8
|
Renkött, vara med ben4
|
1,5
|
2,0
|
2,3
|
1,5
|
2,5
|
1,5
|
1,6
|
1,7
|
1,4
|
Fjäderfäkött, urtagen vara15
|
12,7
|
11,6
|
26,9
|
40,8
|
50,4
|
113,5
|
172,3
|
177,1
|
179,5
|
Kött av vilt4, 5
|
3,3
|
5,6
|
6,8
|
19,9
|
23,8
|
18,8
|
18,3
|
18,7
|
19,2
|
Inälvor4, 5
|
16,2
|
20,5
|
23,9
|
21,4
|
18,2
|
15,5
|
14,9
|
13,9
|
14,0
|
Summa kött
|
357,3
|
379,7
|
449,2
|
531,5
|
514,8
|
673,6
|
809,9
|
828,1
|
815,4
|
Fisk, färsk och fryst 5, 6
|
95,6
|
123,4
|
135,9
|
153,4
|
148,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Konserver och beredd fisk 5, 6
|
58,7
|
58,2
|
78,8
|
83,2
|
109,8
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Summa fisk5, 6
|
154,3
|
181,6
|
214,7
|
236,6
|
258,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
Totalt, miljoner liter
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Konsumtionsmjölk7
|
1
562,4
|
1 270,2
|
1 219,1
|
1 347,1
|
1 112,4
|
1 010,4
|
897,7
|
860,9
|
850,7
|
Syrade produkter
|
..
|
..
|
109,2
|
189,9
|
232,9
|
264,2
|
317,9
|
320,6
|
318,5
|
Totalt, miljoner kg
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tjock grädde8
|
14,3
|
26,2
|
33,6
|
43,8
|
55,4
|
63,2
|
75,3
|
77,1
|
79,4
|
Tunn grädde8
|
32,7
|
20,0
|
19,8
|
21,7
|
21,9
|
33,0
|
34,4
|
32,8
|
33,3
|
Ost (inklusive margarinost)
|
48,9
|
55,0
|
74,5
|
116,9
|
140,9
|
149,0
|
182,5
|
176,4
|
179,6
|
Smör
|
97,5
|
72,2
|
44,1
|
30,0
|
20,3
|
12,5
|
22,4
|
24,8
|
29,0
|
Hushållsmargarin och Bregott
|
53,2
|
91,6
|
120,9
|
131,0
|
100,8
|
76,9
|
54,1
|
56,8
|
61,7
|
Lättmargarin
|
.
|
.
|
.
|
15,7
|
37,2
|
44,2
|
33,5
|
37,2
|
50,7
|
Bagerimargarin
|
24,7
|
26,8
|
23,3
|
17,6
|
17,9
|
20,1
|
12,0
|
9,5
|
8,0
|
Bageri- och matolja14
|
2,7
|
5,2
|
7,5
|
6,5
|
6,4
|
8,5
|
20,4
|
28,5
|
33,4
|
Kokosfett, friteringsfett m.m.14
|
..
|
1,9
|
3,4
|
3,2
|
2,7
|
4,7
|
14,0
|
15,3
|
15,3
|
Ägg4, 9
|
80,8
|
88,4
|
101,9
|
110,0
|
116,6
|
106,5
|
125,6
|
128,5
|
138,3
|
Matpotatis4
|
765,0
|
672,0
|
678,0
|
694,8
|
715,5
|
741,7
|
784,0
|
790,0
|
795,8
|
Köksväxter, färska och frysta5, 10
|
160,6
|
178,7
|
260,4
|
267,5
|
365,0
|
472,6
|
560,2
|
611,0
|
635,6
|
Köksväxter, beredda5, 11, 12
|
26,4
|
34,3
|
57,2
|
73,7
|
105,8
|
111,3
|
144,8
|
151,9
|
143,3
|
Frukter och bär, färska och frysta4, 5, 10
|
368,8
|
384,6
|
459,7
|
447,7
|
471,2
|
538,9
|
588,9
|
614,5
|
628,6
|
Frukter och bär, beredda5, 11, 12, 13, 14
|
42,0
|
94,8
|
206,5
|
245,4
|
301,1
|
307,7
|
335,0
|
379,3
|
376,5
|
Socker och sirap (vitsockervärde)5
|
351,9
|
336,2
|
354,2
|
349,8
|
364,8
|
377,9
|
335,2
|
389,9
|
348,8
|
Kaffe, rostat
|
30,9
|
59,8
|
87,2
|
79,5
|
76,7
|
61,7
|
82,8
|
69,4
|
76,0
|
Te
|
1,5
|
1,0
|
1,9
|
2,9
|
2,9
|
3,2
|
3,5
|
3,0
|
2,8
|
1 Uppgifterna fr.o.m.
år 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de ej är helt jämförbara med
tidigare år.
2 Fr.o.m. år 1998 ingår
gryn av vete och råg.
3 Fr.o.m. år 1995
redovisas kalvkött tillsammans med nötkött.
4 Uppgifterna baseras
på ett bristfälligt underlag och är därför osäkra.
5 Uppgifterna för år
1950 är inte helt jämförbara med efterföljande år. Från och med år 2000 har
underlaget dessutom ändrats något.
6 Redovisas omräknat
till hel färskvikt.
7 Inkl. jordbrukarnas
hemmaförbrukning och direktförsäljning.
8 Fr.o.m. år 2000
används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %.
9 Uppgifterna fr.o.m. år
1994 är inte helt jämförbara med tidigare år. Fr.o.m. år 1995 ingår inte
ägginnehållet i importerade och exporterade livsmedelsprodukter i beräkningarna
(nettoexporten har tidigare uppgått till ca 2 miljoner kg).
10 Uppgifterna fr.o.m.
år 1988 är inte helt jämförbara med tidigare år.
11 Redovisas i
produktvikt.
12 Fr.o.m. år 2000
redovisas saft och juice av köksväxter tillsammans med beredda frukter och bär.
13 Köttsoppor ingår
fr.o.m. år 1960.
14 Uppgifterna fr.o.m.
år 2005 är inte helt jämförbara med tidigare år.
15 Fr.o.m. år 2005 ingår
inte kasserade slaktkycklingar, dessutom har vissa ändringar gjorts i
underlaget.
|