Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1301

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

1b. Bröd och spannmålsprodukter, kg per person och år

1b. Bread and cereals, kg per capita and year

Vara

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2011

2012 prel.

1

Vetemjöl

16,3

11,7

13,7

13,2

10,9

8,9

8,7

8,8

2

Rågmjöl

0,6

0,4

0,4

0,3

0,1

0,2

0,2

0,2

3

Mjöl av blandning av vete och råg samt mjöl av annan spannmål

2,5

1,9

2,2

1,8

1,0

0,6

0,6

0,5

4

Risgryn

1,0

1,4

2,3

3,9

4,0

5,4

5,5

5,1

5

Havregryn samt gryn och flingor av annan spannmål

2,7

2,1

2,4

2,8

2,4

3,6

3,5

2,8

6

Summa mjöl och gryn

23,1

17,5

21,0

22,0

18,5

18,6

18,5

17,4

7

Mixer m.m. beredda av mjöl eller stärkelse

0,6

0,6

0,4

0,6

0,5

0,5

0,5

0,5

8

Vällingpulver

0,4

1,7

1,5

1,3

0,8

0,7

0,7

0,7

9

Makaroner, spagetti och liknande produkter

0,8

1,2

2,3

4,3

7,1

9,7

9,2

8,7

10

Majsflingor, rostat ris, ostbågar, pop corn

0,6

1,2

1,6

3,3

4,2

4,7

3,4

4,2

11

Summa mjölprodukter exkl. bröd och konditorivaror

2,4

4,7

5,8

9,4

12,7

15,6

13,8

14,1

12

Knäckebröd1 och flatbröd2, 3

6,6

5,9

6,1

5,6

3,6

3,3

3,5

3,4

13

Skorpor och skorpmjöl3

1,4

1,6

1,5

1,0

0,6

..

..

..

14

Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)2

30,9

30,5

30,6

30,9

45,1

54,8

52,7

50,2

15

Kex, rån och torra småkakor

3,3

5,0

4,7

6,2

4,9

4,4

4,2

4,0

16

Bullar, vetelängder, wienerbröd och annat mjukt kaffebröd

10,1

8,0

4,5

3,8

6,3

4,0

4,2

5,4

17

Bakelser, tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (ink. crépes, pizzor, piroger)

4,6

4,0

2,7

4,6

6,2

11,8

8,3

8,7

18

Summa bröd och konditorivaror

56,9

55,0

50,1

52,1

66,7

78,2

72,9

71,7


1 Inkl. ströbröd framställt av knäckebröd.

2 Fr.o.m. år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd.

3 Fr.o.m. år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl med knäckebröd och flatbröd.