Gå till nästa tabell
1b. Bröd och spannmålsprodukter, kg per person och år
1b.
Bread and cereals, kg per capita and year
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Vetemjöl
|
16,3
|
11,7
|
13,7
|
13,2
|
10,9
|
8,9
|
8,7
|
8,8
|
2
|
Rågmjöl
|
0,6
|
0,4
|
0,4
|
0,3
|
0,1
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
3
|
Mjöl av blandning av vete och råg samt mjöl av annan spannmål
|
2,5
|
1,9
|
2,2
|
1,8
|
1,0
|
0,6
|
0,6
|
0,5
|
4
|
Risgryn
|
1,0
|
1,4
|
2,3
|
3,9
|
4,0
|
5,4
|
5,5
|
5,1
|
5
|
Havregryn samt gryn och flingor av annan spannmål
|
2,7
|
2,1
|
2,4
|
2,8
|
2,4
|
3,6
|
3,5
|
2,8
|
6
|
Summa mjöl och gryn
|
23,1
|
17,5
|
21,0
|
22,0
|
18,5
|
18,6
|
18,5
|
17,4
|
7
|
Mixer m.m. beredda av mjöl eller stärkelse
|
0,6
|
0,6
|
0,4
|
0,6
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
8
|
Vällingpulver
|
0,4
|
1,7
|
1,5
|
1,3
|
0,8
|
0,7
|
0,7
|
0,7
|
9
|
Makaroner, spagetti och liknande produkter
|
0,8
|
1,2
|
2,3
|
4,3
|
7,1
|
9,7
|
9,2
|
8,7
|
10
|
Majsflingor, rostat ris, ostbågar, pop corn
|
0,6
|
1,2
|
1,6
|
3,3
|
4,2
|
4,7
|
3,4
|
4,2
|
11
|
Summa mjölprodukter exkl. bröd och konditorivaror
|
2,4
|
4,7
|
5,8
|
9,4
|
12,7
|
15,6
|
13,8
|
14,1
|
12
|
Knäckebröd1 och flatbröd2, 3
|
6,6
|
5,9
|
6,1
|
5,6
|
3,6
|
3,3
|
3,5
|
3,4
|
13
|
Skorpor och skorpmjöl3
|
1,4
|
1,6
|
1,5
|
1,0
|
0,6
|
..
|
..
|
..
|
14
|
Mjukt matbröd (inkl. tunnbröd)2
|
30,9
|
30,5
|
30,6
|
30,9
|
45,1
|
54,8
|
52,7
|
50,2
|
15
|
Kex, rån och torra småkakor
|
3,3
|
5,0
|
4,7
|
6,2
|
4,9
|
4,4
|
4,2
|
4,0
|
16
|
Bullar, vetelängder, wienerbröd och annat mjukt kaffebröd
|
10,1
|
8,0
|
4,5
|
3,8
|
6,3
|
4,0
|
4,2
|
5,4
|
17
|
Bakelser, tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (ink. crépes, pizzor,
piroger)
|
4,6
|
4,0
|
2,7
|
4,6
|
6,2
|
11,8
|
8,3
|
8,7
|
18
|
Summa bröd och konditorivaror
|
56,9
|
55,0
|
50,1
|
52,1
|
66,7
|
78,2
|
72,9
|
71,7
|
1
Inkl. ströbröd framställt av knäckebröd.
2
Fr.o.m. år 1995 redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd.
3
Fr.o.m. år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl med knäckebröd och flatbröd.
|