Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1301

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960–2012

14. Supply of fat 1960–2012

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2011
 

2012
 prel.

2012
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

10

12

14

15

16

14

14

11

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

30

29

28

21

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

4

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

6

5

Grädde och
mjölkpulver

4

5

6

7

8

9

9

9

7

Ost

5

6

10

11

11

12

11

11

8

Ägg

3

3

3

3

3

2

3

3

2

Matfett2

49

46

47

37

32

27

32

32

24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

 

 

1

2

2

5

5

5

4

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

4

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

4

6

8

10

12

14

13

14

10

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

130

132

133

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

126

121

120

130

132

133

100


1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4. Exkl. starköl.