Gå till nästa tabell
14.
Fettillförsel 1960–2012
14.
Supply of fat 1960–2012
|
g per person och dag
|
Procent
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012
prel.
|
2012
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
11
|
10
|
12
|
14
|
15
|
16
|
14
|
14
|
11
|
Kött och köttvaror
|
25
|
25
|
23
|
21
|
24
|
30
|
29
|
28
|
21
|
Fisk, kräft- och blötdjur1
|
2
|
3
|
3
|
3
|
3
|
5
|
4
|
4
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
14
|
12
|
11
|
8
|
7
|
6
|
6
|
6
|
5
|
Grädde och
mjölkpulver
|
4
|
5
|
6
|
7
|
8
|
9
|
9
|
9
|
7
|
Ost
|
5
|
6
|
10
|
11
|
11
|
12
|
11
|
11
|
8
|
Ägg
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
2
|
3
|
3
|
2
|
Matfett2
|
49
|
46
|
47
|
37
|
32
|
27
|
32
|
32
|
24
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
3
|
2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
Frukt och bär
|
|
|
1
|
2
|
2
|
5
|
5
|
5
|
4
|
Potatis och potatisprodukter
|
0
|
1
|
1
|
2
|
3
|
4
|
4
|
4
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Andra livsmedel3
|
4
|
6
|
8
|
10
|
12
|
14
|
13
|
14
|
10
|
Malt- och läskedrycker4
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
119
|
119
|
126
|
121
|
120
|
130
|
132
|
133
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
126
|
121
|
120
|
130
|
132
|
133
|
100
|
1.
Inkl. konserver och andra beredningar.
2.
Smör, Bregott och övrigt matfett.
3.
Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och
glass.
4.
Exkl. starköl.