Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1301

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

17. Tillförsel av C-vitaminer 1960–2012

17. Supply of vitamin C 1960–2012

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2010
 

2011
 

2012
 prel.

2012
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0

0

2

2

1

1

1

1

1

Kött och köttvaror

0

0

1

1

1

0

0

1

0

 

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

9

8

0

0

4

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

12

17

21

27

43

56

62

59

37

Frukt och bär

28

37

46

45

45

39

43

43

27

Potatis och potatisprodukter

17

13

18

17

14

31

32

33

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

1

2

3

5

5

4

3

Malt- och läske-drycker 

0

0

0

0

0

15

20

19

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

66

75

89

94

112

149

164

160

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

89

94

112

149

164

160

100


1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.