Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1301

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2012

19. Supply of calcium 1980–2012

 

mg per person och dag

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2010
 

2011
 

2012
 prel.

2012
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

130

117

121

11

Kött och köttvaror

27

24

23

27

33

33

31

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

15

23

19

18

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

450

403

388

381

34

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

24

24

25

2

Ost

249

261

285

283

317

292

289

26

Ägg

14

15

14

13

13

13

15

1

Matfett2

8

9

9

9

3

3

2

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

59

63

69

6

Frukt och bär

30

28

30

28

42

42

43

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

11

10

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

78

83

82

78

77

81

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

11

13

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 117

1 149

1 096

1 096

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

15

16

16

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 128

1 164

1 111

1 112

100


1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.