Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1301

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

20. Tillförsel av tiamin 1980–2012

20. Supply of thiamin 1980–2012

 

mg per person och dag

Procent

 

1980

1985

1990

2000

2010
 

2011
 

2012
 prel.

2012
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0,7

0,8

0,8

0,9

0,9

0,8

0,8

40

Kött och köttvaror

0,5

0,4

0,4

0,5

0,6

0,6

0,6

29

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0,1

0,1

0,1

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0,2

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

6

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0,0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

1

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

1

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

Frukt och bär

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

6

Potatis och potatisprodukter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

0

0

0,1

0

0

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1,8

1,7

1,8

2,0

2,1

2,1

2,0

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1,8

1,7

1,8

2,0

2,1

2,1

2,0

100


1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.