Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1301

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfibrer 1980–2012

21. Supply of fibres 1980–2012

 

g per person och dag

Procent

 

1980

1985

1990

2000

2010

2011

2012 prel.

2012 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

11

11

11

12

12

11

44

Kött och köttvaror

0

0

0

0

0

0

0

1

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

2

3

3

4

4

4

4

16

Frukt och bär

3

3

3

3

4

4

4

16

Potatis och potatisprodukter

3

3

3

3

4

4

4

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

1

1

1

2

2

2

7

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

19

21

21

22

26

26

26

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

19

21

21

22

26

26

26

100


1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.