Gå till nästa tabell
2b. Kött och köttvaror, kg per person och år
2b.
Meat and meat products, kg per capita and year
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20
|
Hemslakt av kalv, gris och får1, 2
|
2,0
|
1,0
|
0,4
|
0,4
|
0,3
|
0,4
|
0,3
|
0,3
|
21
|
Kalvkött, färskt och fryst3
|
1,8
|
1,4
|
0,9
|
0,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
22
|
Nötkött inkl. kalv, färskt och fryst3, 4, 5, 6
|
7,8
|
4,9
|
5,2
|
6,7
|
10,7
|
12,2
|
12,7
|
12,2
|
23
|
Griskött, färskt och fryst4, 5, 6
|
9,5
|
9,9
|
12,5
|
10,3
|
15,1
|
16,2
|
17,2
|
15,8
|
24
|
Fårkött, färskt och fryst4, 5, 7
|
0,2
|
0,5
|
0,6
|
0,7
|
0,7
|
1,1
|
1,2
|
1,2
|
25
|
Fjäderfäkött, färskt och fryst4, 11
|
1,5
|
3,3
|
4,3
|
5,4
|
11,8
|
17,0
|
17,3
|
17,5
|
26
|
Renkött, färskt och fryst8, 10
|
0,2
|
0,2
|
0,0
|
0,3
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
27
|
Kött av hare, älg och annat vilt, färskt och fryst9, 10
|
0,7
|
0,9
|
2,4
|
2,6
|
2,0
|
1,9
|
1,9
|
1,9
|
|
Kött exkl. fjäderfäkött, fryst7
|
..
|
2,5
|
1,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
28
|
Summa kött, färskt och fryst
|
23,7
|
24,4
|
27,5
|
26,8
|
40,8
|
48,9
|
50,9
|
49,1
|
29
|
Lever, njure och tunga4, 10
|
0,7
|
0,8
|
0,4
|
0,5
|
0,7
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
30
|
Skinka, kassler och andra oblandade charkuterivaror4
|
2,1
|
2,5
|
3,7
|
4,6
|
5,6
|
5,1
|
4,5
|
4,7
|
31
|
Korv, pastejer och andra blandade charkuterivaror4
|
16,7
|
19,0
|
18,4
|
14,7
|
15,1
|
17,1
|
16,2
|
15,7
|
32
|
Köttkonserver4 (exkl. köttsoppor)
|
2,7
|
4,0
|
2,8
|
1,8
|
1,0
|
0,4
|
0,4
|
0,7
|
33
|
Summa charkuterivaror och konserver (inkl.
innanmat)
|
22,2
|
26,3
|
25,3
|
21,6
|
22,4
|
23,2
|
21,8
|
21,7
|
36
|
Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött4
|
..
|
..
|
5,5
|
5,2
|
8,8
|
10,6
|
10,7
|
9,7
|
1 Uppgifterna avser
vara med ben.
2 Fr.o.m. år 2000
används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras
med försiktighet.
3 Fr.o.m. år 1995
redovisas Kalv- och Nötkött tillsammans.
4 Fr.o.m. år 1996
används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras
med försiktighet.
5 Inkl. köttinnehållet
i viss (t.o.m. 1975 all) färdiglagad mat.
6 Uppgifterna fr.o.m.
år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
7 Fryst kött ingår år
1960 samt fr.o.m. år 1988 i respektive köttslag.
8 Fr.o.m. år 1986 ingår
fryst renkött.
9 Inkl. vissa
kvantiteter fryst kött.
10 Uppgifterna baseras
på ett bristfälligt material och är därför osäkra.
11 Fr.o.m. år 2005 ingår
inte kasserade slaktkycklingar, dessutom har vissa ändringar gjorts i underlaget.
|