Gå till nästa tabell
16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960–2013 per
person och dag
16.
Supply of retinol equivalents 1960–2013 per capita and day
|
RE per person och dag
|
Procent
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012
|
2013
|
2013
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd och spann-målsprodukter
|
80
|
80
|
80
|
80
|
98
|
94
|
85
|
86
|
86
|
5
|
|
Kött och köttvaror
|
90
|
100
|
250
|
250
|
571
|
616
|
588
|
577
|
575
|
34
|
|
Fisk, kräft- och blötdjur1
|
20
|
20
|
30
|
40
|
32
|
36
|
27
|
28
|
29
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
110
|
90
|
140
|
150
|
135
|
87
|
89
|
87
|
87
|
5
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
30
|
40
|
60
|
60
|
74
|
77
|
79
|
83
|
75
|
5
|
|
|
Ost
|
40
|
50
|
100
|
90
|
99
|
108
|
100
|
99
|
100
|
6
|
|
Ägg
|
60
|
60
|
60
|
60
|
53
|
60
|
60
|
66
|
65
|
4
|
|
Matfett2
|
460
|
460
|
440
|
460
|
391
|
263
|
272
|
309
|
282
|
17
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
50
|
70
|
370
|
410
|
392
|
232
|
274
|
349
|
336
|
20
|
|
Frukt och bär
|
10
|
10
|
30
|
30
|
21
|
11
|
11
|
12
|
11
|
1
|
|
Potatis och potatisprodukter
|
0
|
0
|
0
|
0
|
3
|
1
|
1
|
1
|
6
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Andra livsmedel3
|
10
|
10
|
40
|
40
|
24
|
28
|
26
|
24
|
24
|
1
|
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
950
|
990
|
1 600
|
1 670
|
1 892
|
1 613
|
1 613
|
1 722
|
1 676
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
1 600
|
1 670
|
1 892
|
1 613
|
1 613
|
1 722
|
1 676
|
100
|
|
Anm.
Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag.
RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från
beta-karoten.
1 Inkl. konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3 Kaffe, te,
kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.