Gå till nästa tabell
19. Tillförsel av kalcium 1980–2013 per person och dag
19.
Supply of calcium 1980–2013 per capita and day
|
Milligram per person och dag
|
Procent
|
|
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012
|
2013
|
2013
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd och spann-målsprodukter
|
108
|
109
|
108
|
130
|
117
|
121
|
114
|
10
|
|
Kött och köttvaror
|
27
|
23
|
27
|
33
|
33
|
31
|
31
|
3
|
|
Fisk, kräft- och blötdjur1
|
14
|
15
|
15
|
23
|
19
|
18
|
19
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
542
|
456
|
450
|
403
|
388
|
381
|
378
|
34
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
16
|
18
|
23
|
24
|
24
|
25
|
23
|
2
|
|
|
Ost
|
249
|
285
|
283
|
317
|
292
|
289
|
290
|
26
|
|
Ägg
|
14
|
14
|
13
|
13
|
13
|
15
|
14
|
1
|
|
Matfett2
|
8
|
9
|
9
|
3
|
3
|
2
|
2
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
37
|
49
|
55
|
59
|
63
|
69
|
67
|
6
|
|
Frukt och bär
|
30
|
30
|
28
|
42
|
42
|
43
|
42
|
4
|
|
Potatis och potatisprodukter
|
9
|
9
|
10
|
11
|
10
|
11
|
11
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
2
|
2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
|
Andra livsmedel3
|
78
|
83
|
82
|
78
|
77
|
81
|
81
|
7
|
|
Malt- och läskedrycker
|
8
|
10
|
13
|
11
|
13
|
11
|
11
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
1 142
|
1 112
|
1 117
|
1 149
|
1 096
|
1 096
|
1 085
|
99
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
6
|
8
|
11
|
15
|
16
|
16
|
16
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1 148
|
1 120
|
1 128
|
1 164
|
1 111
|
1 112
|
1 101
|
100
|
|
1 Inkl. konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3 Kaffe, te,
kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.