Gå till nästa tabell
2a. Kött och
köttvaror, miljoner kg
2a. Meat and meat products, million kg
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2011
|
2012
|
2013 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20
|
Hemslakt av kalv, gris och får1, 2
|
14,8
|
8,2
|
3,6
|
3,2
|
3,0
|
3,3
|
3,3
|
3,1
|
3,1
|
21
|
Kalvkött, färskt och fryst3
|
13,3
|
11,1
|
7,4
|
3,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
22
|
Nötkött inklusive kalv, färskt och fryst3, 4, 5, 6
|
58,2
|
39,2
|
43,1
|
57,6
|
94,9
|
114,4
|
120,2
|
118,7
|
119,8
|
23
|
Griskött, färskt och fryst4, 5, 6
|
70,8
|
79,5
|
103,5
|
88,0
|
133,8
|
151,8
|
162,8
|
149,3
|
151,5
|
24
|
Fårkött, färskt och fryst4, 5, 7
|
1,6
|
3,9
|
4,6
|
5,7
|
6,5
|
10,4
|
11,2
|
11,4
|
11,9
|
25
|
Fjäderfäkött, färskt och fryst4, 11
|
11,5
|
26,3
|
35,4
|
46,5
|
104,4
|
158,3
|
162,8
|
167,2
|
180,0
|
26
|
Renkött, färskt och fryst8, 10
|
1,8
|
1,3
|
0,4
|
2,5
|
1,4
|
1,6
|
1,7
|
1,4
|
1,3
|
27
|
Kött av hare, älg och annat vilt, färskt och fryst9, 10
|
5,6
|
6,8
|
19,9
|
22,6
|
17,9
|
17,4
|
17,8
|
17,5
|
17,8
|
|
Kött exklusive fjäderfäkött, fryst7
|
..
|
19,9
|
10,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
28
|
Summa kött, färskt och fryst
|
177,6
|
196,2
|
228,3
|
229,5
|
361,9
|
457,2
|
479,8
|
468,6
|
485,4
|
29
|
Lever, njure och tunga4, 10
|
5,4
|
6,4
|
3,7
|
4,2
|
6,5
|
6,0
|
6,0
|
5,4
|
5,4
|
30
|
Skinka, kassler och andra oblandade charkuterivaror4
|
16,0
|
20,5
|
30,4
|
39,5
|
49,6
|
47,6
|
42,8
|
44,7
|
49,2
|
31
|
Korv, pastejer och andra blandade charkuterivaror4
|
124,6
|
152,7
|
152,9
|
126,0
|
133,7
|
160,3
|
152,8
|
151,6
|
149,6
|
32
|
Köttkonserver4 (exklusive köttsoppor)
|
20,2
|
31,9
|
23,3
|
15,3
|
8,7
|
3,8
|
4,0
|
7,0
|
10,3
|
33
|
Summa charkuterivaror och konserver
(inklusive innanmat)
|
166,2
|
211,5
|
210,3
|
185,0
|
198,5
|
217,7
|
205,6
|
208,7
|
214,5
|
36
|
Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött4
|
..
|
..
|
45,4
|
44,2
|
78,3
|
99,2
|
101,4
|
92,7
|
90,7
|
1 Uppgifterna avser
vara med ben.
2 Fr.o.m. år 2000
används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras
med försiktighet.
3 Fr.o.m. år 1995
redovisas kalv- och nötkött tillsammans.
4 Fr.o.m. år 1996
används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras
med försiktighet.
5 Inkl. köttinnehållet
i viss (t.o.m. 1975 all) färdiglagad mat.
6 Uppgifterna fr.o.m.
år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
7 Fryst kött ingår år
1960 samt fr.o.m. år 1988 i respektive köttslag.
8 Fr.o.m. år 1986 ingår
fryst renkött.
9 Inkl. vissa
kvantiteter fryst kött.
10 Uppgifterna baseras
på ett bristfälligt material och är därför osäkra.
11 Fr.o.m. år 2005 ingår
inte kasserade slaktkycklingar, dessutom har vissa ändringar gjorts i
underlaget.
|