![]() |
![]() | |
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll | JO 44 SM 1701 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
11. Fördelning av energitillförseln på protein, fett,
kolhydrater och alkohol 1940-2016, procent 11.
Distribution of supply of energy in protein, fat, carbohydrates and alcohol
1940-2016, percent
![]() Anm.
I och med att Livsmedelsverket tog över näringsvärdeberäkningarna från och med
beräkningsåret 1992 reviderades beräkningarna från år 1980 och framåt, vilket
innebär att andra radens data från år 1980 inte är helt jämförbara med tidigare
år. Från
och med 1995 beräknas energimängden med faktorerna 17 kJ/g för protein och
kolhydrater, 37,0 kJ/g för fett och med 29,0 kJ/g för alkohol samt ingår inte kostfibrer
i kolhydratvärdet. |