Gå till nästa tabell
13. Proteintillförsel 1960-2016 per person och dag
13.
Supply of protein 1960-2016 per capita and day
|
Gram per person
och dag
|
Procent
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2014
|
2015
|
2016
|
2016
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
18
|
17
|
17
|
19
|
22
|
25
|
23
|
24
|
23
|
21
|
|
Kött och köttvaror
|
17
|
19
|
23
|
21
|
27
|
35
|
35
|
36
|
36
|
33
|
|
Fisk, kräft- och
blötdjur1
|
6
|
6
|
6
|
7
|
7
|
11
|
11
|
10
|
10
|
9
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
15
|
15
|
17
|
14
|
13
|
12
|
11
|
11
|
10
|
9
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
|
|
Ost
|
5
|
6
|
10
|
11
|
11
|
12
|
12
|
12
|
12
|
11
|
|
Ägg
|
3
|
3
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
|
Matfett2
|
0
|
0
|
0
|
1
|
1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
4
|
5
|
2
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
|
Frukt och bär
|
..
|
..
|
1
|
2
|
2
|
2
|
3
|
3
|
3
|
2
|
|
Potatis och
potatisprodukter
|
4
|
4
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Andra livsmedel3
|
1
|
2
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
|
Malt- och läskedrycker4
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
74
|
78
|
87
|
89
|
96
|
112
|
110
|
109
|
109
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
87
|
89
|
97
|
112
|
110
|
110
|
109
|
100
|
|
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3 Kaffe, te, kakaopulver,
honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.
4 Exklusive starköl.