Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1701

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960-2016 per person och dag

14. Supply of fat 1960-2016 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2014

2015

2016

2016

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

11

10

12

14

15

16

15

15

15

11

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

30

28

28

28

21

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

5

5

5

4

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

6

6

4

Grädde och mjölkpulver

4

5

6

7

8

9

9

10

9

7

Ost

5

6

10

11

11

12

12

12

12

9

Ägg

3

3

3

3

3

2

3

3

3

2

Matfett2

49

46

47

37

32

27

28

30

29

22

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

..

..

1

2

2

5

6

6

6

5

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

7

7

7

5

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

4

6

8

10

12

14

13

13

14

10

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

130

133

135

134

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

126

121

120

130

133

135

134

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exklusive starköl.