Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1701

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960-2016 per person och dag

16. Supply of retinol equivalents 1960-2016 per capita and day

 

RE per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2014

2015

2016

2016

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

80

80

80

80

98

94

88

86

90

6

Kött och köttvaror

90

100

250

250

571

616

376

384

348

24

Fisk, kräft- och blötdjur2

20

20

30

40

32

36

26

25

25

2

Mjölk

110

90

140

150

135

87

98

97

92

6

Grädde och mjölkpulver

30

40

60

60

74

77

81

88

87

6

Ost

40

50

100

90

99

108

106

108

106

7

Ägg

60

60

60

60

53

60

62

63

66

5

Matfett3

460

460

440

460

391

263

267

284

284

20

Köksväxter

50

70

370

410

392

232

326

323

307

21

Frukt och bär

10

10

30

30

21

11

10

11

10

1

Potatis och potatisprodukter

0

0

0

0

3

1

6

6

7

0

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel

10

10

40

40

24

28

26

25

27

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

1

1

0

0

Totalt livsmedel

950

990

1 600

1 670

1 892

1 613

1 475

1 499

1 451

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

1 600

1 670

1 892

1 613

1 475

1 499

1 451

100


Anm. Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag. RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från betakaroten.

1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.