Gå till nästa tabell
17. Tillförsel av C-vitaminer 1960-2016 per person och
dag
17.
Supply of vitamin C 1960-2016 per capita and day
|
Milligram per person och dag
|
Procent
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2014
|
2015
|
2016
|
2016
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd och
spann-målsprodukter
|
0
|
0
|
2
|
2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
|
Kött och köttvaror
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
0
|
1
|
0
|
1
|
0
|
|
Fisk, kräft- och
blötdjur1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
9
|
8
|
0
|
0
|
4
|
0
|
2
|
2
|
2
|
1
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
Ost
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Ägg
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Matfett2
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
12
|
17
|
21
|
27
|
43
|
56
|
54
|
54
|
56
|
37
|
|
Frukt och bär
|
28
|
37
|
46
|
45
|
45
|
39
|
40
|
42
|
40
|
27
|
|
Potatis och
potatisprodukter
|
17
|
13
|
18
|
17
|
14
|
31
|
32
|
32
|
33
|
22
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Andra livsmedel3
|
0
|
0
|
1
|
2
|
3
|
5
|
1
|
1
|
1
|
0
|
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
15
|
19
|
22
|
17
|
12
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
66
|
75
|
89
|
94
|
112
|
149
|
149
|
154
|
151
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
89
|
94
|
112
|
149
|
149
|
154
|
151
|
100
|
|
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3 Kaffe, te, kakaopulver,
honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.