Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1701

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

18. Tillförsel av järn 1960-2016 per person och dag

18. Supply of iron 1960-2016 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2014

2015

2016

2016

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

4,5

7,2

10,1

10,6

4,2

4,7

4,2

4,1

4,1

28

Kött och köttvaror

3,0

3,3

3,3

3,0

3,7

4,5

4,3

4,4

4,2

29

Fisk, kräft- och blötdjur1

0,4

0,4

0,3

0,4

0,4

0,6

0,5

0,5

0,5

3

Mjölk

0,5

0,4

0,5

0,4

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

1

Grädde och mjölkpulver

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Ost

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

0,2

0,2

0,2

1

Ägg

0,7

0,7

0,5

0,5

0,5

0,4

0,4

0,5

0,5

3

Matfett2

0

0

0,1

0,1

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Köksväxter

0,9

1,2

0,7

0,9

1,1

1,1

1,1

1,1

1,1

7

Frukt och bär

0,7

0,8

0,6

0,6

0,7

0,9

1,2

1,2

1,1

8

Potatis och potatisprodukter

1,7

1,5

1,0

1,0

0,8

0,3

0,8

0,8

0,8

5

Socker och sirap

0,0

0,0

0,1

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Andra livsmedel3

0,2

0,3

0,9

1,1

1,3

1,5

1,3

1,3

1,3

9

Malt- och läskedrycker

0,0

0,0

0,1

0,1

0,3

0,4

0,4

0,4

0,4

3

Totalt livsmedel

12,8

16

18,4

18,8

13,3

14,9

14,6

14,4

14,3

98

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0,3

0,4

0,6

0,8

0,4

0,4

0,4

2

Totalt

..

..

18,7

19,2

13,9

15,7

15,0

14,7

14,6

100


Anm. Från och med 1995 har järnberikning av siktat mjöl och mjölprodukter upphört.

1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.