Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1701

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980-2016 per person och dag

19. Supply of calcium 1980-2016 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2014

2015

2016

2016

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

108

109

108

130

119

115

114

10

Kött och köttvaror

27

23

27

33

30

30

30

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

23

21

19

20

2

Mjölk

542

456

450

403

369

366

347

32

Grädde och mjölkpulver

16

18

23

24

24

25

24

2

Ost

249

285

283

317

309

314

311

29

Ägg

14

14

13

13

14

14

15

1

Matfett2

8

9

9

3

2

2

2

0

Köksväxter

37

49

55

59

68

68

67

6

Frukt och bär

30

30

28

42

45

45

44

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

10

11

11

11

11

1

Socker och sirap

2

2

1

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

83

82

78

77

75

79

7

Malt- och läskedrycker

8

10

13

11

11

11

11

1

Totalt livsmedel

1 142

1 112

1 117

1 149

1 101

1 095

1 075

99

Alkoholhaltiga drycker

6

8

11

15

11

11

11

1

Totalt

1 148

1 120

1 128

1 164

1 112

1 106

1 086

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.