Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1701

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

20. Tillförsel av tiamin 1980-2016 per person och dag

20. Supply of thiamine 1980-2016 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2014

2015

2016

2016

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

0,7

0,8

0,8

0,9

0,8

0,8

0,8

40

Kött och köttvaror

0,5

0,4

0,5

0,6

0,6

0,6

0,6

29

Fisk, kräft- och blötdjur1

0,0

0,0

0,0

0,1

0,0

0,0

0,0

2

Mjölk

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

0,1

7

Grädde och mjölkpulver

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

1

Ost

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

1

Ägg

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

1

Matfett2

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Köksväxter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

Frukt och bär

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

6

Potatis och potatisprodukter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

Socker och sirap

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Andra livsmedel3

0,0

0,0

0,0

0,1

0,0

0,0

0,1

3

Malt- och läskedrycker

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Totalt livsmedel

1,8

1,8

2,0

2,1

2,0

2,0

2,0

100

Alkoholhaltiga drycker

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Totalt

1,8

1,8

2,0

2,1

2,0

2,0

2,0

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.