Gå till nästa tabell
20. Tillförsel av tiamin 1980-2016 per person och dag
20.
Supply of thiamine 1980-2016 per capita and day
|
Milligram per
person och dag
|
Procent
|
|
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2014
|
2015
|
2016
|
2016
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd och
spann-målsprodukter
|
0,7
|
0,8
|
0,8
|
0,9
|
0,8
|
0,8
|
0,8
|
40
|
|
Kött och köttvaror
|
0,5
|
0,4
|
0,5
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
29
|
|
Fisk, kräft- och
blötdjur1
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,1
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
7
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
1
|
|
|
Ost
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
1
|
|
Ägg
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
1
|
|
Matfett2
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
5
|
|
Frukt och bär
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
6
|
|
Potatis och
potatisprodukter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
Andra livsmedel3
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,1
|
0,0
|
0,0
|
0,1
|
3
|
|
Malt- och läskedrycker
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
1,8
|
1,8
|
2,0
|
2,1
|
2,0
|
2,0
|
2,0
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1,8
|
1,8
|
2,0
|
2,1
|
2,0
|
2,0
|
2,0
|
100
|
|
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3
Kaffe,
te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.
|