Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1701

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfiber 1980-2016 per person och dag

21. Supply of fibers 1980-2016 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2014

2015

2016

2016

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

11

11

11

12

12

12

11

44

Kött och köttvaror

0

0

0

0

0

0

0

1

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

Köksväxter

2

3

4

4

4

4

4

15

Frukt och bär

3

3

3

4

4

4

4

16

Potatis och potatisprodukter

3

3

3

4

4

4

4

16

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

1

1

2

2

2

2

8

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livsmedel

19

21

22

26

27

26

26

100

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

19

21

22

26

27

26

26

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.