Gå till nästa tabell
21. Tillförsel av kostfiber 1980-2016 per person och dag
21.
Supply of fibers 1980-2016 per capita and day
|
Gram per person
och dag
|
Procent
|
|
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2014
|
2015
|
2016
|
2016
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd och
spann-målsprodukter
|
11
|
11
|
11
|
12
|
12
|
12
|
11
|
44
|
|
Kött och köttvaror
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
|
Fisk, kräft- och
blötdjur1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
Ost
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Ägg
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Matfett2
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
2
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
4
|
15
|
|
Frukt och bär
|
3
|
3
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
16
|
|
Potatis och
potatisprodukter
|
3
|
3
|
3
|
4
|
4
|
4
|
4
|
16
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Andra livsmedel3
|
1
|
1
|
1
|
2
|
2
|
2
|
2
|
8
|
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
19
|
21
|
22
|
26
|
27
|
26
|
26
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
19
|
21
|
22
|
26
|
27
|
26
|
26
|
100
|
|
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3 Kaffe, te, kakaopulver,
honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.