Gå till nästa tabell
2b. Kött och köttvaror, kg per person och år
2b.
Meat and meat products, kg per capita and year
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2014
|
2015
|
2016 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20
|
Hemslakt av kalv, gris
och får1, 2
|
2,0
|
1,0
|
0,4
|
0,4
|
0,3
|
0,4
|
0,3
|
0,3
|
0,3
|
21
|
Kalvkött, färskt och
fryst3
|
1,8
|
1,4
|
0,9
|
0,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
22
|
Nötkött inklusive
kalv, färskt och
fryst3, 4, 5, 6
|
7,8
|
4,9
|
5,2
|
6,7
|
10,7
|
12,2
|
13,1
|
12,7
|
12,7
|
23
|
Griskött, färskt och
fryst4, 5, 6
|
9,5
|
9,9
|
12,5
|
10,3
|
15,1
|
16,2
|
14,8
|
15,3
|
15,1
|
24
|
Fårkött, färskt och
fryst4, 5, 7
|
0,2
|
0,5
|
0,6
|
0,7
|
0,7
|
1,1
|
1,3
|
1,3
|
1,4
|
25
|
Fjäderfäkött, färskt
och fryst4, 11
|
1,5
|
3,3
|
4,3
|
5,4
|
11,8
|
16,9
|
19,9
|
20,8
|
21,9
|
26
|
Renkött, färskt och
fryst8, 10
|
0,2
|
0,2
|
0,0
|
0,3
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
27
|
Kött av hare, älg och
annat vilt, färskt och fryst9, 10
|
0,7
|
0,9
|
2,4
|
2,6
|
2,0
|
1,9
|
1,7
|
1,7
|
1,6
|
|
Kött exklusive
fjäderfäkött, fryst7
|
..
|
2,5
|
1,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
28
|
Summa kött, färskt
och fryst
|
23,7
|
24,4
|
27,5
|
26,8
|
40,8
|
48,8
|
51,2
|
52,2
|
53,1
|
29
|
Lever, njure och tunga4,
10
|
0,7
|
0,8
|
0,4
|
0,5
|
0,7
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
30
|
Skinka, kassler och
andra oblandade charkuterivaror4
|
2,1
|
2,5
|
3,7
|
4,6
|
5,6
|
5,1
|
4,6
|
4,4
|
4,2
|
31
|
Korv, pastejer och
andra blandade charkuterivaror4
|
16,7
|
19,0
|
18,4
|
14,7
|
15,1
|
17,1
|
16,6
|
13,9
|
13,7
|
32
|
Köttkonserver4
(exklusive köttsoppor)
|
2,7
|
4,0
|
2,8
|
1,8
|
1,0
|
0,4
|
1,1
|
1,2
|
1,1
|
33
|
Summa charkuterivaror
och konserver (inklusive innanmat)
|
22,2
|
26,3
|
25,3
|
21,6
|
22,4
|
23,2
|
22,9
|
20,0
|
19,6
|
36
|
Frysta köttprodukter
och fryst färdiglagad mat innehållande kött4
|
..
|
..
|
5,5
|
5,2
|
8,8
|
10,6
|
7,4
|
9,7
|
9,5
|
1 Uppgifterna avser vara
med ben.
2 Från och med år 2000
används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras
med försiktighet.
3 Från och med år 1995
redovisas kalv- och nötkött tillsammans.
4 Från och med år 1996
används annat underlag än tidigare, varför jämförelse med tidigare år bör göras
med försiktighet.
5 Inklusive
köttinnehållet i viss (till och med 1975 all) färdiglagad mat.
6 Uppgifterna från och
med år 1980 är inte helt jämförbara med dem som redovisats tidigare år.
7 Fryst kött ingår år
1960 samt från och med år 1988 i respektive köttslag.
8 Från och med år 1986
ingår fryst renkött.
9 Inklusive vissa
kvantiteter fryst kött.
10 Uppgifterna baseras på
ett bristfälligt material och är därför osäkra.
11 Från och med år
2005 ingår inte kasserade slaktkycklingar, dessutom har vissa ändringar gjorts
i underlaget.
|