Gå till nästa tabell
3b. Fisk, kräftdjur och blötdjur, kg per person och år
3b.
Fish, crustaceans and molluscs, kg per capita and year
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2014
|
2015
|
2016 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
38
|
Plattfisk, hel,
styckad eller filead, färsk1
|
0,9
|
0,8
|
0,6
|
0,6
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
39
|
Torskfisk, hel,
styckad eller filead, färsk1
|
3,5
|
1,9
|
1,1
|
1,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
40
|
Sillfisk, hel, styckad
eller filead, färsk1
|
4,2
|
2,5
|
1,6
|
1,9
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
41
|
Laxfisk, hel, styckad
eller filead, färsk1, 2
|
0,3
|
0,5
|
0,6
|
1,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
42
|
Annan, saltvattenfisk,
hel, styckad eller filead, färsk1
|
1,2
|
0,6
|
0,3
|
0,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
43
|
Sötvattenfisk, hel,
styckad eller filead, färsk1, 2
|
1,4
|
1,3
|
1,5
|
1,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
44
|
Summa färsk fisk1
|
11,5
|
7,6
|
5,6
|
6,5
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
45-48
|
Filead fryst fisk
|
1,1
|
2,4
|
2,4
|
2,7
|
1,8
|
3,7
|
3,9
|
3,7
|
3,4
|
49-51
|
Saltad, kryddad,
torkad och rökt fisk
|
2,2
|
1,9
|
1,2
|
0,9
|
1,1
|
1,3
|
1,4
|
0,9
|
0,8
|
52
|
Kaviar och andra
beredningar av fiskrom
|
0,3
|
0,6
|
0,6
|
0,7
|
0,9
|
2,0
|
1,2
|
1,1
|
1,0
|
53
|
Sillkonserv
|
1,8
|
2,1
|
1,9
|
1,4
|
1,4
|
2,0
|
2,6
|
2,4
|
2,8
|
54
|
Fiskkonserver, andra
slag (exklusive kaviar och fiskbullar)
|
0,2
|
0,4
|
0,8
|
0,9
|
0,8
|
1,2
|
1,1
|
1,0
|
1,0
|
55-56
|
Fiskfiléer samt annan
beredd fisk (färdiglagade fiskrätter, fiskbullar m.m.)
|
0,4
|
1,2
|
2,3
|
2,8
|
3,3
|
2,5
|
2,8
|
2,2
|
2,3
|
57
|
Summa konserver och
beredd fisk
|
4,9
|
6,3
|
6,8
|
6,7
|
7,6
|
9,1
|
9,2
|
7,6
|
7,9
|
58
|
Kräft- och blötdjur,
färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver1
|
0,4
|
0,8
|
1,4
|
1,5
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
59
|
Kräft- och blötdjur, beredda
eller konserverade
|
0,3
|
0,8
|
0,8
|
1,2
|
1,6
|
2,2
|
2,2
|
1,9
|
2,0
|
1 Från och med år 2000
redovisas inte konsumtionen av varorna 38–44 samt 58 på grund av att dataunderlaget
anses alltför osäkert.
2 Produktion inom
vattenbruket ingår här.
|