Gå till nästa tabell
16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960–2017 per
person och dag
16.
Supply of retinol equivalents 1960–2017 per capita and day
|
RE per person och
dag
|
Procent
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2015
|
2016
|
2017
|
2017
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd
och spann-målsprodukter
|
80
|
80
|
80
|
80
|
98
|
94
|
86
|
90
|
71
|
5
|
|
Kött och köttvaror
|
90
|
100
|
250
|
250
|
571
|
616
|
384
|
348
|
312
|
23
|
|
Fisk, kräft- och blötdjur2
|
20
|
20
|
30
|
40
|
32
|
36
|
25
|
25
|
20
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
110
|
90
|
140
|
150
|
135
|
87
|
97
|
92
|
87
|
6
|
|
Grädde och mjölkpulver
|
30
|
40
|
60
|
60
|
74
|
77
|
88
|
87
|
83
|
6
|
|
|
Ost
|
40
|
50
|
100
|
90
|
99
|
108
|
108
|
106
|
110
|
8
|
|
Ägg
|
60
|
60
|
60
|
60
|
53
|
60
|
63
|
66
|
65
|
5
|
|
Matfett3
|
460
|
460
|
440
|
460
|
391
|
263
|
284
|
284
|
283
|
21
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
50
|
70
|
370
|
410
|
392
|
232
|
323
|
307
|
250
|
18
|
|
Frukt och bär
|
10
|
10
|
30
|
30
|
21
|
11
|
11
|
10
|
22
|
2
|
|
Potatis och potatisprodukter
|
0
|
0
|
0
|
0
|
3
|
1
|
6
|
7
|
1
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
Andra livsmedel4
|
10
|
10
|
40
|
40
|
24
|
28
|
25
|
27
|
51
|
4
|
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt livsmedel
|
950
|
990
|
1 600
|
1 670
|
1 892
|
1 613
|
1 499
|
1 451
|
1 356
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
1 600
|
1 670
|
1 892
|
1 613
|
1 499
|
1 451
|
1 356
|
100
|
|
Anm.
Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag.
RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från betakaroten.
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3 Kaffe, te, kakaopulver,
honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.