Gå till nästa tabell
19. Tillförsel av kalcium 1980–2018 per person och dag
19.
Supply of calcium 1980–2018 per capita and day
|
Milligram per person och dag
|
Procent
|
|
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2016
|
2017
|
2018
|
2018
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd
och spann-målsprodukter
|
108
|
109
|
108
|
130
|
114
|
113
|
97
|
10
|
|
Kött
och köttvaror
|
27
|
23
|
27
|
33
|
30
|
27
|
26
|
3
|
|
Fisk,
kräft- och blötdjur1
|
14
|
15
|
15
|
23
|
20
|
13
|
14
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
542
|
456
|
450
|
403
|
347
|
338
|
323
|
32
|
|
Grädde
och mjölkpulver
|
16
|
18
|
23
|
24
|
24
|
23
|
21
|
2
|
|
|
Ost
|
249
|
285
|
283
|
317
|
311
|
289
|
293
|
29
|
|
Ägg
|
14
|
14
|
13
|
13
|
15
|
14
|
15
|
1
|
|
Matfett2
|
8
|
9
|
9
|
3
|
2
|
2
|
2
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
37
|
49
|
55
|
59
|
67
|
61
|
59
|
6
|
|
Frukt
och bär
|
30
|
30
|
28
|
42
|
44
|
36
|
36
|
3
|
|
Potatis
och potatisprodukter
|
9
|
9
|
10
|
11
|
11
|
9
|
9
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker
och sirap
|
2
|
2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
|
Andra
livsmedel3
|
78
|
83
|
82
|
78
|
79
|
108
|
107
|
10
|
|
Malt-
och läskedrycker
|
8
|
10
|
13
|
11
|
11
|
7
|
8
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
1 142
|
1 112
|
1 117
|
1 149
|
1 075
|
1 042
|
1 009
|
99
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
6
|
8
|
11
|
15
|
11
|
10
|
11
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1 148
|
1 120
|
1 128
|
1 164
|
1 086
|
1 053
|
1 020
|
100
|
|
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2
Smör, Bregott och övrigt matfett.
3 Kaffe, te, kakaopulver,
honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.