Gå till nästa tabell
20. Tillförsel av tiamin 1980–2018 per person och dag
20.
Supply of thiamine 1980–2018 per capita and day
|
Milligram per person och dag
|
Procent
|
|
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2016
|
2017
|
2018
|
2018
|
|
prel.
|
prel.
|
|
Bröd
och spann-målsprodukter
|
0,7
|
0,8
|
0,8
|
0,9
|
0,8
|
0,6
|
0,6
|
36
|
|
Kött
och köttvaror
|
0,5
|
0,4
|
0,5
|
0,6
|
0,6
|
0,5
|
0,5
|
30
|
|
Fisk,
kräft- och blötdjur1
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,1
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
7
|
|
Grädde
och mjölkpulver
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
Ost
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
1
|
|
Ägg
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
1
|
|
Matfett2
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
7
|
|
Frukt
och bär
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,2
|
0,1
|
8
|
|
Potatis
och potatisprodukter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker
och sirap
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
Andra
livsmedel3
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,1
|
0,1
|
0,0
|
0,0
|
2
|
|
Malt-
och läskedrycker
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
1,8
|
1,8
|
2,0
|
2,1
|
2,0
|
1,8
|
1,8
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0,0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1,8
|
1,8
|
2,0
|
2,1
|
2,0
|
1,8
|
1,8
|
100
|
|
1 Inklusive konserver och
andra beredningar.
2 Smör, Bregott och
övrigt matfett.
3
Kaffe,
te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.
|