Gå till nästa tabell
5b. Köksväxter, kg per person och år
5b.
Vegetables, kg per head and year
Vara
|
|
1960
|
1965
|
1970
|
1975
|
1980
|
1985
|
1990
|
2000
|
2002
|
2003
|
2004 prel.
|
89
|
Morötter
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
6,6
|
7,4
|
8,0
|
7,4
|
8,5
|
10,0
|
90
|
Övriga rotfrukter
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
2,4
|
1,5
|
1,4
|
1,1
|
1,1
|
1,0
|
91
|
Summa rotfrukter
|
7,2
|
7,8
|
8,6
|
7,9
|
6,1
|
9,0
|
9,0
|
9,4
|
8,5
|
9,6
|
11,0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
92
|
Gurkor
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
3,5
|
3,8
|
4,3
|
4,5
|
4,0
|
4,3
|
93
|
Lök
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
4,3
|
4,5
|
7,3
|
5,6
|
5,4
|
6,9
|
94
|
Purjolök
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
0,8
|
1,1
|
1,4
|
1,3
|
1,2
|
1,3
|
95
|
Blomkål
|
|
|
|
|
|
1,1
|
1,1
|
1,0
|
1,0
|
1,0
|
1,1
|
96
|
Vitkål, rödkål,
brysselkål, grön-
kål, broccoli och salladskål 1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
5,8
|
4,9
|
5,3
|
4,6
|
4,7
|
5,3
|
97
|
Sallad, salladskål 1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
4,2
|
5,0
|
5,5
|
6,2
|
5,7
|
5,7
|
98
|
Tomater
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
5,4
|
6,3
|
8,6
|
8,6
|
8,5
|
10,0
|
99
|
Övriga köksväxter,
färska
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
2,8
|
2,3
|
5,4
|
6,3
|
6,7
|
7,0
|
100
|
Summa köksväxter,
färska
|
14,3
|
18,8
|
20,6
|
20,9
|
21,7
|
27,9
|
28,9
|
38,8
|
37,9
|
37,2
|
41,7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
101-102
|
Rotfrukter och övriga
köksväxter, frysta samt torkade
|
2,4
|
2,4
|
3,1
|
4,1
|
4,4
|
4,9
|
4,8
|
5,1
|
5,6
|
5,7
|
5,8
|
103
|
Köksväxter, inlagda i
ättika
|
1,5
|
2,3
|
3,0
|
3,5
|
3,4
|
3,1
|
3,4
|
3,3
|
3,2
|
3,7
|
3,5
|
104
|
Köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än genom inläggning
i ättika
|
3,0
|
4,3
|
4,0
|
4,6
|
5,2
|
4,0
|
8,8
|
9,3
|
10,1
|
11,1
|
11,4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|