Gå till nästa tabell
6b. Frukter och bär m.m., kg per person och år
6b.
Fruites and berries, kg per head and year
Vara
|
|
1960
|
1965
|
1970
|
1975
|
1980
|
1985
|
1990
|
2000
|
2002
|
2003
|
2004 prel.
|
106
|
Apelsiner, citroner och övriga citrusfrukter, färska
|
13,1
|
15,7
|
15,2
|
14,1
|
14,3
|
12,9
|
14,6
|
14,4
|
15,0
|
15,1
|
16,1
|
107
|
Vindruvor
|
1,9
|
3,3
|
2,7
|
2,2
|
2,5
|
2,7
|
2,3
|
2,6
|
1,9
|
2,1
|
2,3
|
108
|
Mandel och nötter,
färska eller beredda
|
1,1
|
1,2
|
1,1
|
1,3
|
1,1
|
1,3
|
1,5
|
1,2
|
1,3
|
1,3
|
1,6
|
109
|
Äpplen och päron,
färska 1, 2
|
25,0
|
22,7
|
24,2
|
25,4
|
21,6
|
23,4
|
15,0
|
14,0
|
12,2
|
14,6
|
15,8
|
110
|
Körsbär, persikor,
plommon och liknande stenfrukter, färska 1, 2
|
1,5
|
1,8
|
2,4
|
1,9
|
2,3
|
2,3
|
2,1
|
3,1
|
2,6
|
2,2
|
2,6
|
111
|
Bananer, meloner och
övriga frukter, färska 1
|
5,1
|
6,8
|
8,4
|
9,3
|
9,2
|
11,9
|
19,4
|
24,5
|
23,0
|
25,0
|
23,8
|
112
|
Jordgubbar, hallon,
sv. vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska 1, 2
|
4,6
|
4,8
|
4,1
|
3,9
|
3,9
|
3,7
|
1,3
|
1,4
|
1,3
|
1,2
|
1,5
|
113
|
Jordgubbar, hallon,
sv. vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,3
|
0,3
|
0,3
|
0,4
|
0,4
|
0,5
|
114
|
Russin, fikon, dadlar
och andra torkade frukter
|
1,6
|
1,6
|
1,4
|
1,4
|
1,3
|
1,3
|
1,4
|
0,9
|
1,0
|
1,0
|
1,1
|
115
|
Frukter och bär, hela
i stycken eller mosade, konserver och andra förpackningar
|
2,2
|
2,9
|
3,4
|
3,3
|
3,7
|
3,6
|
4,7
|
4,0
|
4,2
|
4,7
|
4,3
|
116
|
Sylter, marmelader,
fruktmos och geléer, beredda genom kokning
|
3,0
|
4,0
|
4,5
|
4,0
|
4,7
|
5,0
|
5,5
|
6,4
|
7,3
|
7,5
|
6,7
|
117- 118
|
Soppor och buljonger
innehåll. köksväxter, bär, frukter, fisk och kött 3
|
1,2
|
2,5
|
2,4
|
2,5
|
2,5
|
2,2
|
3,4
|
3,8
|
3,7
|
4,2
|
4,2
|
119-120
|
Saft och juice av köksväxter, frukter och bär, naturlig, även konc.
4
|
3,7
|
6,2
|
13,1
|
17,7
|
16,5
|
12,5
|
18,9
|
18,5
|
23,0
|
24,1
|
22,4
|
|