STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2006:2

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980-2004, mg per person och dag

19. Supply of calcium 1980-2004, mg per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2002

2003

2004
prel.

2004
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

122

109

113

10

Kött och köttvaror

27

24

23

27

33

33

34

3

Fisk, kräft- och blötdjur 1

14

15

15

15

17

17

18

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

448

452

448

445

38

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

21

21

21

2

Ost

249

261

285

283

291

292

296

26

Ägg

14

15

14

13

11

11

12

1

Matfett 2

8

9

9

9

7

6

6

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

56

58

61

5

Frukt och bär

30

28

30

28

29

30

31

3

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

10

10

10

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel 3

78

78

83

82

90

87

84

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

13

13

12

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 114

1 154

1 136

1 145

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

13

13

13

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 125

1 166

1 149

1 157

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.