Gå till nästa tabell
19. Tillförsel av kalcium 1980-2004, mg per person och
dag
19.
Supply of calcium 1980-2004, mg per head and day
|
|
|
|
|
1980
|
1985
|
1990
|
2000
|
2002
|
2003
|
2004
prel.
|
2004
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
108
|
107
|
109
|
108
|
122
|
109
|
113
|
10
|
Kött och
köttvaror
|
27
|
24
|
23
|
27
|
33
|
33
|
34
|
3
|
Fisk, kräft- och
blötdjur 1
|
14
|
15
|
15
|
15
|
17
|
17
|
18
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
542
|
516
|
456
|
448
|
452
|
448
|
445
|
38
|
Grädde och
mjölkpulver
|
16
|
16
|
18
|
23
|
21
|
21
|
21
|
2
|
Ost
|
249
|
261
|
285
|
283
|
291
|
292
|
296
|
26
|
Ägg
|
14
|
15
|
14
|
13
|
11
|
11
|
12
|
1
|
Matfett 2
|
8
|
9
|
9
|
9
|
7
|
6
|
6
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
37
|
45
|
49
|
55
|
56
|
58
|
61
|
5
|
Frukt och bär
|
30
|
28
|
30
|
28
|
29
|
30
|
31
|
3
|
Potatis och
potatisprodukter
|
9
|
9
|
9
|
10
|
10
|
10
|
10
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
2
|
2
|
2
|
1
|
1
|
1
|
1
|
0
|
Andra livsmedel 3
|
78
|
78
|
83
|
82
|
90
|
87
|
84
|
7
|
Malt- och läskedrycker
|
8
|
8
|
10
|
13
|
13
|
13
|
12
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
1 142
|
1 133
|
1 112
|
1 114
|
1 154
|
1 136
|
1 145
|
99
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
6
|
7
|
8
|
11
|
13
|
13
|
13
|
1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1
148
|
1
140
|
1
120
|
1
125
|
1
166
|
1
149
|
1
157
|
100
|