Gå till nästa tabell
2b. Kött och köttvaror, kg per person och år
2b. Meat and meat products, kg per head and year
Vara
|
|
1960
|
1965
|
1970
|
1975
|
1980
|
1985
|
1990
|
2000
|
2002
|
2003
|
2004 prel.
|
20
|
Hemslakt av kalv, gris och får 1, 2
|
2,0
|
1,4
|
1,0
|
0,6
|
0,4
|
0,3
|
0,4
|
0,3
|
0,3
|
0,4
|
0,4
|
21
|
Kalvkött, färskt
och fryst 3
|
1,8
|
1,8
|
1,4
|
1,2
|
0,9
|
0,9
|
0,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
22
|
Nötkött inkl.
kalv, färskt och fryst 3, 4, 5, 6
|
7,8
|
6,3
|
4,9
|
7,1
|
5,2
|
4,6
|
6,7
|
10,8
|
10,3
|
10,4
|
10,5
|
23
|
Griskött, färskt
och fryst 4, 5, 6
|
9,5
|
11,0
|
9,9
|
12,0
|
12,5
|
9,9
|
10,3
|
15,1
|
14,3
|
14,3
|
15,0
|
24
|
Fårkött, färskt
och fryst 4
|
0,2
|
0,2
|
0,5
|
0,5
|
0,6
|
0,6
|
0,7
|
0,7
|
0,8
|
0,9
|
0,8
|
25
|
Fjäderfäkött,
färskt och fryst 4
|
1,5
|
2,6
|
3,3
|
4,8
|
4,3
|
4,8
|
5,4
|
11,8
|
13,5
|
13,0
|
13,5
|
26
|
Renkött, färskt
och fryst 8, 10
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,0
|
0,2
|
0,3
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
27
|
Kött av hare, älg
och annat vilt 9, 10
|
0,7
|
0,7
|
0,9
|
1,1
|
2,4
|
2,4
|
2,6
|
2,0
|
2,0
|
2,0
|
1,9
|
|
Kött exkl.
fjäderfäkött, fryst 7
|
..
|
1,0
|
2,5
|
2,7
|
1,3
|
1,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
..
|
28
|
Summa kött,
färskt och fryst
|
23,7
|
25,3
|
24,4
|
29,9
|
27,5
|
24,9
|
26,8
|
40,9
|
41,4
|
41,1
|
42,1
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
29
|
Lever, njure och
tunga 4, 10
|
0,7
|
0,9
|
0,8
|
0,6
|
0,4
|
0,5
|
0,5
|
0,7
|
0,7
|
0,7
|
0,7
|
30
|
Skinka, kassler
och andra oblandade charkuterivaror 4
|
2,1
|
2,3
|
2,5
|
3,4
|
3,7
|
3,6
|
4,6
|
5,6
|
6,0
|
4,9
|
4,8
|
31
|
Korv, pastejer
och andra blandade charkuterivaror 4
|
16,7
|
16,9
|
19,0
|
18,7
|
18,4
|
15,9
|
14,7
|
15,1
|
18,0
|
16,9
|
17,5
|
32
|
Köttkonserver
(exkl. köttsoppor) 4
|
2,7
|
3,6
|
4,0
|
3,1
|
2,8
|
1,9
|
1,8
|
1,0
|
0,8
|
0,7
|
0,7
|
33
|
Summa charkuterivaror
och konserver (inkl. innanmat)
|
22,2
|
23,7
|
26,3
|
25,8
|
25,3
|
21,9
|
21,6
|
22,4
|
25,6
|
23,2
|
23,7
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
36
|
Frysta köttprodukter och fryst färdiglagad mat innehållande kött
4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
5,5
|
5,7
|
5,2
|
8,8
|
13,3
|
15,1
|
14,9
|
|