Gå till nästa tabell
6a. Frukter och bär m.m., miljoner kg
6a.
Fruites and berries,
million kg
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2003
|
2004
|
2005 prel
|
106
|
Apelsiner, citroner och övriga citrusfrukter, färska
|
97,7
|
122,1
|
118,5
|
124,6
|
128,0
|
135,7
|
144,8
|
125,3
|
107
|
Vindruvor
|
14,4
|
21,6
|
20,6
|
19,9
|
22,8
|
18,8
|
21,0
|
23,7
|
108
|
Mandel och nötter,
färska eller beredda
|
8,3
|
8,7
|
9,5
|
13,0
|
10,3
|
11,7
|
14,1
|
16,9
|
109
|
Äpplen och päron,
färska 1, 2
|
186,9
|
194,6
|
179,2
|
128,0
|
123,9
|
130,4
|
142,3
|
152,9
|
110
|
Körsbär, persikor,
plommon och liknande stenfrukter, färska 1, 2
|
11,5
|
19,0
|
18,9
|
18,0
|
27,4
|
19,7
|
23,3
|
29,4
|
111
|
Bananer, meloner och
övriga frukter, färska 1
|
38,4
|
67,7
|
76,4
|
166,3
|
217,4
|
223,7
|
214,3
|
207,4
|
112
|
Jordgubbar, hallon,
sv. vinbär, blåbär, lingon och andra bär, färska 1, 2, 3
|
34,5
|
33,2
|
32,6
|
11,5
|
16,4
|
15,7
|
18,5
|
21,5
|
113
|
Jordgubbar, hallon,
sv.vinbär, blåbär, lingon och andra bär, frysta
|
1,2
|
1,5
|
1,5
|
2,9
|
3,0
|
3,4
|
4,7
|
5,9
|
114
|
Russin, fikon, dadlar
och andra torkade frukter
|
11,7
|
11,6
|
11,0
|
12,0
|
8,2
|
8,8
|
9,8
|
10,4
|
115
|
Frukter och bär, hela
i stycken eller mosade, konserver och andra förpackningar
|
16,2
|
27,0
|
30,4
|
39,8
|
35,3
|
41,7
|
38,4
|
34,7
|
116
|
Sylter, marmelader,
fruktmos och geléer, beredda genom kokning
|
22,5
|
36,2
|
39,3
|
47,5
|
56,5
|
66,9
|
60,5
|
57,7
|
117 - 118
|
Soppor och buljonger
innehållande köksväxter, bär, frukter, fisk och kött 4
|
9,1
|
19,3
|
20,5
|
29,3
|
33,5
|
37,8
|
37,9
|
41,3
|
119-120
|
Saft och juice av köksväxter, frukter och bär, naturlig, även konc. 5
|
27,4
|
105,0
|
137,0
|
161,5
|
163,8
|
216,1
|
201,7
|
175,3
|
|