STATISTIK FRÅN |
JORDBRUKSVERKET | |||
Statistikrapport 2007:2, korrigerad version 2007-07-13 | |||
Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
15. Kolhydrattillförsel 1960-2005, g per person och dag 15.
Supply of carbohydrates 1960-2005, g per head and day
1 Inkl. konserver och andra beredningar. 2 Smör, Bregott och övrigt matfett. 3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och
konfektyrvaror, vissa såser och glass. 4 Inkl. starköl vars kolhydratinnehåll enligt äldre
beräkningar (då energin från alkohol räknades som kolhydrater) utgör 0,4 g
(1960), 1,3 g (1970) resp. 3,6 g (1980) och enligt nya beräkningar ca 1-1,7 g
per person och dag 1980-91. 5 Exkl. starköl (se not 4). |