Gå till nästa tabell
20. Tillförsel av tiamin 1980-2005, mg per person och dag
20.
Supply of thiamin 1980-2005 mg per head and day
|
|
|
|
1980
|
1985
|
1990
|
2000
|
2003
|
2004
|
2005
prel.
|
2005
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
0,7
|
0,8
|
0,8
|
0,9
|
0,9
|
0,9
|
0,9
|
44
|
Kött och
köttvaror
|
0,5
|
0,4
|
0,4
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
26
|
Fisk, kräft- och
blötdjur 1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
7
|
Grädde och
mjölkpulver
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Ost
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
Ägg
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
Matfett 2
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
6
|
Frukt och bär
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
5
|
Potatis och
potatisprodukter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Andra livsmedel 3
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
2
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
1,8
|
1,7
|
1,8
|
2,0
|
2,0
|
2,1
|
2,0
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1,8
|
1,7
|
1,8
|
2,0
|
2,0
|
2,1
|
2,0
|
100
|
|