Gå till nästa tabell
3b. Fisk, kräftdjur och blötdjur, kg per person och år
3b.
Fish, crustaceans and
molluscs, kg per head and year
Vara
|
|
1960
|
1965
|
1970
|
1975
|
1980
|
1985
|
1990
|
20001
|
20031
|
2004 1
|
2005 1 prel
|
38
|
Plattfisk, hel, styckad eller filead, färsk 1
|
0,9
|
0,9
|
0,8
|
0,7
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
..
|
..
|
..
|
..
|
39
|
Torskfisk, hel,
styckad eller filead, färsk 1
|
3,5
|
2,7
|
1,9
|
1,0
|
1,1
|
1,6
|
1,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
40
|
Sillfisk, hel,
styckad eller filead, färsk 1
|
4,2
|
3,0
|
2,5
|
2,0
|
1,5
|
2,0
|
1,9
|
..
|
..
|
..
|
..
|
41
|
Laxfisk, hel, styckad
eller filead, färsk 1, 2
|
0,3
|
0,6
|
0,5
|
0,6
|
0,6
|
1,1
|
1,4
|
..
|
..
|
..
|
..
|
42
|
Annan,
saltvattensfisk, hel, styckad eller filead, färsk 1
|
1,2
|
1,2
|
0,6
|
0,4
|
0,3
|
0,3
|
0,3
|
..
|
..
|
..
|
..
|
43
|
Sötvattensfisk, hel,
styckad eller filead, färsk 1, 2
|
1,4
|
1,5
|
1,3
|
1,7
|
1,5
|
1,2
|
1,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
44
|
Summa färsk fisk 1
|
11,5
|
9,9
|
7,6
|
6,4
|
5,6
|
6,8
|
6,5
|
..
|
..
|
..
|
..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
45-48
|
Filead fryst fisk
|
1,1
|
1,7
|
2,4
|
2,2
|
2,4
|
2,2
|
2,7
|
1,9
|
2,5
|
2,6
|
3,0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
49-51
|
Saltad, kryddad,
torkad och rökt fisk
|
2,2
|
2,4
|
1,9
|
1,6
|
1,2
|
1,0
|
0,9
|
1,0
|
0,7
|
0,7
|
0,5
|
52
|
Kaviar och andra
beredningar av fiskrom
|
0,3
|
0,5
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
0,7
|
0,7
|
0,9
|
1,3
|
1,8
|
2,0
|
53
|
Sillkonserv
|
1,8
|
1,7
|
2,1
|
1,8
|
1,9
|
1,8
|
1,4
|
1,4
|
2,4
|
2,6
|
2,6
|
54
|
Fiskkonserver, andra
slag (exkl. kaviar och fiskbullar)
|
0,2
|
0,3
|
0,4
|
0,4
|
0,8
|
0,9
|
0,9
|
0,8
|
1,0
|
0,9
|
1,1
|
55-56
|
Fiskfiléer och
fiskpinnar, panerade, samt annan beredd fisk (färdiglagade fiskrätter, fiskbullar
m.m.)
|
0,4
|
0,7
|
1,2
|
2,0
|
2,3
|
2,1
|
2,8
|
3,2
|
2,7
|
2,8
|
3,1
|
57
|
Summa konserver
och beredd fisk
|
4,9
|
5,6
|
6,3
|
6,4
|
6,8
|
6,5
|
6,7
|
7,4
|
8,2
|
8,9
|
9,3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
58
|
Kräft- och blötdjur,
färska, frysta, saltade, torkade, ej konserver 1
|
0,4
|
0,5
|
0,8
|
1,2
|
1,4
|
0,9
|
1,5
|
..
|
..
|
..
|
..
|
59
|
Kräft- och blötdjur,
beredda eller konserverade
|
0,3
|
0,5
|
0,8
|
0,7
|
0,8
|
0,9
|
1,2
|
1,6
|
1,9
|
1,8
|
2,1
|
|