STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2008:1

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfibrer 1980-2005

21. Supply of fibre 1980-2005

 

g per person och dag

Procent

 

1980

1985

1990

2000

2003

2004

2005 prel.

2005 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

11

11

11

12

12

12

50

Kött och köttvaror

0

0

0

0

0

0

0

2

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

2

3

3

4

4

4

4

17

Frukt och bär

3

3

3

3

3

3

4

15

Potatis och potatisprodukter

3

3

3

3

3

3

3

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

1

1

1

1

1

1

1

5

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

19

21

21

22

23

23

23

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

19

21

21

22

23

23

23

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.