STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2011:2

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

13. Proteintillförsel 1960-2009

13. Supply of protein 1960-2009

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2005

2008

2009
prel.

2009
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

18

17

17

19

22

23

24

24

22

Kött och köttvaror

17

19

23

21

27

30

35

34

31

Fisk, kräft- och blötdjur1

6

6

6

7

7

8

11

11

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

15

15

17

14

13

13

12

12

11

Grädde och
mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ost

5

6

10

11

11

11

11

11

10

Ägg

3

3

4

4

3

3

3

3

3

Matfett2

0

0

0

1

1

1

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

4

5

2

3

3

3

3

3

3

Frukt och bär

..

..

1

2

2

2

2

2

2

Potatis och potatisprodukter

4

4

3

3

3

3

3

3

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

2

3

4

4

4

4

4

4

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

74

78

87

89

96

102

110

110

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

1

1

1

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

87

89

97

102

111

110

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exkl. starköl.