STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2011:2

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960-2009

16. Supply of retinol equivalents 1960-2009

 

RE per person och dag1

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2005

2008

2009
prel.

2009
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

80

80

80

80

98

114

90

95

6

Kött och köttvaror

90

100

250

250

571

619

633

641

39

Fisk, kräft- och blötdjur2

20

20

30

40

32

36

49

49

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

110

90

140

150

135

135

88

87

5

Grädde och
mjölkpulver

30

40

60

60

74

63

67

76

5

Ost

40

50

100

90

99

101

99

100

6

Ägg

60

60

60

60

53

50

56

57

3

Matfett3

460

460

440

460

391

309

252

261

16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

50

70

370

410

392

424

255

253

15

Frukt och bär

10

10

30

30

21

22

13

11

1

Potatis och potatisprodukter

0

0

0

0

3

3

1

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel4

10

10

40

40

24

30

26

28

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

950

990

1 600

1 670

1 892

1 907

1 630

1 658

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

1 600

1 670

1 892

1 907

1 630

1 658

100

1 Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag. RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från beta-karoten.

2 Inkl. konserver och andra beredningar.

3 Smör, Bregott och övrigt matfett.

4 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.