STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2011:2

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

17. Tillförsel av C-vitaminer 1960-2009

17. Supply of vitamin C 1960-2009

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2005

2008

2009
prel.

2009
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0

0

2

2

1

1

2

1

1

Kött och köttvaror

0

0

1

1

1

1

1

1

0

 

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

9

8

0

0

4

4

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

12

17

21

27

43

52

56

54

38

Frukt och bär

28

37

46

45

45

47

43

36

25

Potatis och potatisprodukter

17

13

18

17

14

14

32

32

22

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

1

2

3

4

5

5

4

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

17

14

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

66

75

89

94

112

124

155

144

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

89

94

112

124

155

144

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.