STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2011:2

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980-2009

19. Supply of calcium 1980-2009

 

mg per person och dag

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2005

2008

2009
prel.

2009
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

112

126

125

11

Kött och köttvaror

27

24

23

27

35

35

34

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

15

19

26

26

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

450

439

412

404

36

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

21

22

24

2

Ost

249

261

285

283

292

291

293

26

Ägg

14

15

14

13

12

13

13

1

Matfett2

8

9

9

9

7

3

3

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

62

60

59

5

Frukt och bär

30

28

30

28

31

42

40

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

9

11

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

78

83

82

83

79

77

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

12

11

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 117

1 135

1 131

1 121

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

13

14

15

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 128

1 148

1 145

1 136

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.