STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2012:01

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

5b. Köksväxter, kg per person och år

5b. Vegetables, kg per capita and year

Vara

 

1960

1970

1980

1990

2000

2008

2009

2010 prel.

89

Morötter

..

..

..

7,4

8,0

9,0

9,1

7,7

90

Övriga rotfrukter

..

..

..

1,5

1,4

1,5

1,7

1,5

91

Summa rotfrukter

7,2

8,6

6,1

9,0

9,4

10,5

10,9

9,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

92

Gurkor

..

..

..

3,8

4,3

5,0

5,2

5,6

93

Lök

..

..

..

4,5

7,3

6,3

6,9

7,4

94

Purjolök

..

..

..

1,1

1,4

1,1

1,1

1,2

95

Blomkål

 

 

 

1,1

1,0

1,0

1,1

1,1

96

Vitkål, rödkål, brysselkål, grön-
kål och broccoli1

..

..

..

4,9

5,3

4,7

4,8

5,4

97

Sallad1

..

..

..

5,0

5,5

6,1

5,9

5,7

98

Tomater

..

..

..

6,3

8,6

10,2

9,9

9,8

99

Övriga köksväxter, färska1

..

..

..

2,3

5,4

8,1

8,0

8,3

100

Summa köksväxter, färska

14,3

20,6

21,7

28,9

38,8

42,5

43,0

44,3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

101-102

Rotfrukter och övriga köksväxter, frysta samt torkade

2,4

3,2

4,4

4,8

5,1

6,2

6,1

5,9

103

Köksväxter, inlagda i ättika

1,5

3,0

3,4

3,4

3,3

3,1

3,1

3,2

104

Köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än genom inläggning i ättika

3,0

4,0

5,2

8,8

9,3

13,2

13,0

12,5

1. Fr.o.m. år 2005 ingår salladskål i vara 99. Åren 1995–2004 ingick salladskål i vara 96 och dessförinnan i vara 97.