Gå till nästa tabell
11.
Fördelning av energitillförseln på protein, fett, kolhydrater och alkohol
1940–2010, %1
11.
Distribution of supply of energy in protein, fat, carbohydrates and alcohol
1940–2010, %
|
Protein
|
Fett
|
Kolhydrater
|
Alkohol
|
Summa
|
1940
|
11,6
|
33,0
|
55,4
|
..
|
100
|
1945
|
12,1
|
32,6
|
55,3
|
..
|
100
|
1950
|
11,6
|
36,9
|
51,5
|
..
|
100
|
1955
|
11,7
|
38,5
|
49,8
|
..
|
100
|
1960
|
10,8
|
39,2
|
50,0
|
..
|
100
|
1965
|
11,0
|
40,0
|
49,0
|
..
|
100
|
1970
|
11,4
|
39,3
|
49,3
|
..
|
100
|
1975
|
12,0
|
39,4
|
48,6
|
..
|
100
|
1980
|
12,4
|
40,1
|
47,4
|
..
|
100
|
|
|
|
|
|
|
1980
|
11,8
|
38,7
|
46,4
|
3,1
|
100
|
1985
|
11,8
|
38,5
|
46,8
|
2,9
|
100
|
1990
|
12,0
|
37,2
|
47,8
|
3,0
|
100
|
1995
|
12,7
|
36,6
|
47,6
|
3,1
|
100
|
2000
|
13,1
|
35,5
|
48,4
|
3,0
|
100
|
2005
|
13,4
|
35,2
|
48,3
|
3,0
|
100
|
|
|
|
|
|
|
2008
|
14,1
|
35,0
|
47,9
|
3,1
|
100
|
2009
|
13,9
|
34,4
|
47,1
|
3,0
|
98
|
2010 prel.
|
14,0
|
35,0
|
46,0
|
3,0
|
98
|
1. Fr.o.m. 1995 beräknas energimängden med faktorerna 17
kJ/g för protein och kolhydrater, 37,0 kJ/g för fett och med 29,0 kJ/g för
alkohol.
|