STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2012:01

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

13. Proteintillförsel 1960–2010

13. Supply of protein 1960–2010

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2008

2009
 

2010
 prel.

2010
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

18

17

17

19

22

24

24

25

22

Kött och köttvaror

17

19

23

21

27

35

34

35

31

Fisk, kräft- och blötdjur1

6

6

6

7

7

11

11

11

9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

15

15

17

14

13

12

12

12

11

Grädde och
mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ost

5

6

10

11

11

11

11

12

11

Ägg

3

3

4

4

3

3

3

3

3

Matfett2

0

0

0

1

1

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

4

5

2

3

3

3

3

3

3

Frukt och bär

..

..

1

2

2

2

2

2

2

Potatis och potatisprodukter

4

4

3

3

3

3

3

3

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

2

3

4

4

4

4

4

4

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

74

78

87

89

96

110

110

112

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

1

1

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

87

89

97

111

110

112

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4. Exkl. starköl.