STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2012:01

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960–2010

14. Supply of fat 1960–2010

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2008

2009
 

2010
 prel.

2010
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

10

12

14

15

15

16

16

12

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

30

29

30

23

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

5

5

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

6

5

Grädde och
mjölkpulver

4

5

6

7

8

8

9

9

7

Ost

5

6

10

11

11

11

11

12

9

Ägg

3

3

3

3

3

2

2

2

2

Matfett2

49

46

47

37

32

27

28

27

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

 

 

1

2

2

5

5

5

4

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

4

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

4

6

8

10

12

14

13

14

10

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

126

129

130

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

126

121

120

126

129

130

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4. Exkl. starköl.