STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2012:01

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

17. Tillförsel av C-vitaminer 1960–2010

17. Supply of vitamin C 1960–2010

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2008
 

2009
 

2010
 prel.

2010
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0

0

2

2

1

2

1

1

1

Kött och köttvaror

0

0

1

1

1

1

1

0

0

 

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

9

8

0

0

4

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

12

17

21

27

43

56

54

56

37

Frukt och bär

28

37

46

45

45

43

36

40

26

Potatis och potatisprodukter

17

13

18

17

14

32

32

31

21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

1

2

3

5

5

5

4

 

0

0

0

0

0

17

14

15

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

66

75

89

94

112

155

144

149

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

89

94

112

155

144

149

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.