STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2012:01

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

18. Tillförsel av järn 1960–2010

18. Supply of iron 1960–2010

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

20001

20081

20091

20101 prel.

2010
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

4,5

7,2

10,1

10,6

4,2

4,5

4,4

4,7

30

Kött och köttvaror

3,0

3,3

3,3

3,0

3,7

4,6

4,5

4,5

29

Fisk, kräft- och blötdjur2

0,4

0,4

0,3

0,4

0,4

0,7

0,7

0,6

4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0,5

0,4

0,5

0,4

0,2

0,2

0,2

0,2

1

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

1

Ägg

0,7

0,7

0,5

0,5

0,5

0,4

0,4

0,4

3

Matfett3

0

0

0,1

0,1

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

0,9

1,2

0,7

0,9

1,1

1,2

1,1

1,1

7

Frukt och bär

0,7

0,8

0,6

0,6

0,7

0,9

0,9

0,9

6

Potatis och potatisprodukter

1,7

1,5

1,0

1,0

0,8

0,3

0,3

0,3

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0,1

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel4

0,2

0,3

0,9

1,1

1,3

1,4

1,5

1,5

10

Malt- och läskedrycker

0

0

0,1

0,1

0,3

0,4

0,4

0,4

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

12,8

16,0

18,4

18,8

13,3

14,7

14,6

14,9

95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0,3

0,4

0,6

0,7

0,8

0,8

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

18,7

19,2

13,9

15,4

15,3

15,7

100

1. Fr.o.m. 1995 har järnberikning av siktat mjöl och mjölprodukter upphört.

2. Inkl. konserver och andra beredningar.

3. Smör, Bregott och övrigt matfett.

4. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.